1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAY-SEN: “SAYIN BAŞBAKAN ANLAYANA KADAR HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ”
BAY-SEN: “SAYIN BAŞBAKAN ANLAYANA KADAR HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ”

BAY-SEN: “SAYIN BAŞBAKAN ANLAYANA KADAR HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ”

BRTK Çalışanları Sendikası (Bay-Sen), BRTK’da toplu sözleşmenin halen imzalanmadığını, yürürlükte olan toplu sözleşmeden kaynaklanan haklarının verilmediğini,

A+A-

BRTK Çalışanları Sendikası (Bay-Sen), BRTK’da toplu sözleşmenin halen imzalanmadığını, yürürlükte olan toplu sözleşmeden kaynaklanan haklarının verilmediğini, ve kadrolu personelin terfi sınavlarının yaklaşık 15 yıldır yapılmadığını işaret ederek, bugün bu yüzden eylemde olduklarını vurguladı.

Bay-Sen, “Sayın Başbakan eylem sebeplerimizi anlayana kadar da haklarımızı arayacağız” dedi.

Bay-Sen Başkanı Salih Sakallı yazılı açıklamasında, Başbakan’ın bugün Bay-Sen’in yaptığı eylemle ilgili açıklamada bulunurken “eylemin nedenini anlayamadım” ifadesini kullandığını iddia ederek, bu açıklamanın son derece üzücü bir ifade olduğunu kaydetti.

Sakallı, “Eğer bir ülkenin Başbakanı devletin yayın kuruluşundaki sıkıntıları, çalışanların neler hissettiğini ve hak arayan emekçilerin nedenini bilmiyorsa bu üzücüdür” ifadesini kullanarak, şöyle devam etti:

“Susmayacağız. Sayın Başbakan anlayana kadar hakkımızı arayacağız.

Sayın Başbakan’a sıkıntılarımızın neler olduğunu, bunların nereden kaynaklandığını ve çözüm yollarını defalarca, hem sözlü hem de yazılı bir biçimde anlattık.

Yılın yarısı geride kalmış olmasına rağmen toplu sözleşme hala imzalanmadı, bunun için eylemdeyiz.

Ay sonuna gelinirken yürürlükte olan toplu sözleşmeden kaynaklanan haklarımız yasal sorumluluğu olmasına rağmen BRT yönetimi tarafından verilmiyor, bunun için eylemdeyiz.

Yılın ortasına gelinmiş olmasına rağmen BRTK bütçesi hala meclisten geçirilmedi, bunun için eylemdeyiz.

Aradan 21 yıl geçmesine rağmen BRT çalışanlarının neredeyse tamamı güvenceden yoksun ve kadrosuz çalışıyor, bunun için eylemdeyiz.

Kadrolu personelin terfi sınavları yaklaşık 15 yıldır yapılmıyor, çalışanlar bunun mağduriyetini en derinden yaşanıyor, bunun için eylemdeyiz.

Kurum ekonomik sıkıntıda tasarruf gerekli denmesine rağmen son derece gereksiz bir şekilde hizmet alımı adı altında istihdam sürdürülüyor, bunun için eylemdeyiz.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.