1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAY-SEN YETKİLİLERİ MALİYE BAKANI MUNGAN’I ZİYARET ETTİ
BAY-SEN YETKİLİLERİ MALİYE BAKANI MUNGAN’I ZİYARET ETTİ

BAY-SEN YETKİLİLERİ MALİYE BAKANI MUNGAN’I ZİYARET ETTİ

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (Bay-Sen) yetkilileri, Maliye Bakanı Zeren Mungan’ı ziyaret ederek, BRT çalışanlarının sorunlarını aktardı.

A+A-

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (Bay-Sen) yetkilileri, Maliye Bakanı Zeren Mungan’ı ziyaret ederek, BRT çalışanlarının sorunlarını aktardı.

Bay-Sen Başkanı Salih Sakallı, ziyarette yaptığı konuşmada BRT’ye bu yıl ayrılan bütçenin yetmeyeceğini dile getirdi ve Cuma günü toplu iş sözleşmesinden doğan bazı haklar ödenmediği için grev yaptıklarını hatırlattı.

Maliye Bakanı’nın mecliste yaptığı konuşmada “BRT özerktir” dediğini belirten Sakallı  “BRT özerkse özerk mali yapısı olması, bütçesini artıracak olanakları olması gerekir ki  gelir yaratabilsin” diye konuştu.

Yıllardır tayin ve terfilerin açılmadığını, boşalan kadroların doldurulmadığını anlatan Sakallı, geçici personelin yıllardır güvenceden ve yasal haklardan yoksun bir şekilde çalıştığını kaydetti.

Yasal statü beklerken sürekli başka sorunlarla karşılaştıklarını dile getiren Sakalı, hakları olanı, yasal haklarını istediklerini söyledi.

MUNGAN

Maliye Bakanı Zeren Mungan ise, BRT’de kadrolu personel sayısının iki katı akidli personel çalıştırılmasının, bunun da yetmemesi ve sözleşmeli personelin de işe alınmasının ilginç olduğunu kaydetti.

Maliye Bakanı olarak bir bütçesi olduğunu, buna göre hareket etmek durumunda bulunduğunu ve dışına çıkamayacağını söyleyen Mungan, kurum yönetiminin de kaynaklarını en verimli şekilde kullanması gerektiğini ifade etti.

BRT’de bir sıkıntı olduğu zaman bağlı olduğu bakanlık ve yönetimin bunları çözmesi gerektiğini kaydeden Mungan, kendilerinin ise BRT’ye ayrılan bütçeyi kuruşuna kadar vermekle mükellef olduğunu dile getirdi.

Devletin görevinin yasalar çerçevesinde hareket etmek olduğunu ifade eden Mungan, BRT’ye yönelik yasal yükümlülüklerini de personel eylem yapsa da yapmasa da vereceklerini belirtti.

Mungan, Sendikanın yasal hakları yukarıya çekmeye çalıştığını ama KKTC’nin imkanları kısıtlı, genç bir devlet olduğunu dile getirdi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.