1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAY-SEN'DEN ESKİ KTHY ÇALIŞANLARINA DESTEK
BAY-SEN'DEN ESKİ KTHY ÇALIŞANLARINA DESTEK

BAY-SEN'DEN ESKİ KTHY ÇALIŞANLARINA DESTEK

KTHY'nin 64 eski çalışanının, 116 gündür eve ekmek götürememe sancısı

A+A-

 

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (Bay-Sen), eski Kıbrıs Türk Hava Yolları çalışanlarının mücadelesine destek belirtti.

Bay-Sen Başkanı Salih Sakallı yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın 64 eski çalışanının  116 gündür eve ekmek götürememenin sancısını yaşadığını belirterek, “Hükümet, 64 çalışanın iki ayı aşkın bir süredir devam eden çadır eyleminde ortaya koyduğu talepleri  haklı ve yasal bulduğunu açıklamakla yetinirken, somut bir adım atmaktan kaçınıyor” ifadelerini kullandı.

Eski KTHY çalışanlarının  3 gündür açlık grevinde olduğunu hatırlatan Sakallı, haklı mücadelelerini sendika olarak saygıyla selamladıklarını ifade etti.

Sakallı, hükümetin  sorunların çözümünü erteleyerek bir yere varamayacağını savunarak, haklılığı kabul ve teyit edilen  bir kesimin isteklerinin karşılanmasında gösterilen acizliğin kabul edilemeyeceğini ileri sürdü.

Sakallı,  Bay-Sen’in KTHY eski çalışanlarının haklı mücadelesine desteğinin sonuç alınana kadar devam edeceğini bildirdi.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.