1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAY-SEN:"EYLEM YAPMAKTAN KAÇINMAYACAĞIZ"
BAY-SEN:"EYLEM YAPMAKTAN KAÇINMAYACAĞIZ"

BAY-SEN:"EYLEM YAPMAKTAN KAÇINMAYACAĞIZ"

Sakallı, “kurumda başı boşluk olduğunu” iddia ederek, buna dikkat çekmek için eylem yapmaktan kaçınmayacaklarını duyurdu.

A+A-

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (Bay-Sen) Başkanı Salih Sakallı, “kurumda başı boşluk olduğunu” iddia ederek, buna dikkat çekmek, kurum müdürü ve hükümetin sorunlara çözüm üretme yönünde dikkatini çekmek için eylem yapmaktan kaçınmayacaklarını duyurdu. Sakallı yaptığı yazılı açıklamada, BRTK’da sorunlar yaşanmakta olduğunu savunarak, kurumun sorunlarının çözümsüz kalarak, katlanarak büyüdüğünü ileri sürdü.

Sakallı, açıklamasında, hükümeti, sorunlara çözüm üretmenin birinci basamağı olan BRTK Yönetim Kurulu üyelerini dahi atamakta çekingen davranmakla suçlayarak, 31 Temmuz’da görev süresi dolan BRTK Yönetim Kurulu üyelerinin yerine henüz atama yapılmadığını kaydetti.

Kurumun Yönetim Kurulu denetiminin dışında kaldığını ifade eden Sakallı, Yönetim Kurulu kararı gerektiren birçok uygulamanın müdürün inisiyatifi ile yürütüldüğünü savundu.

Sakallı, 31 Aralık 2013’te sona eren Toplu İş Sözleşmesi’nin de henüz imzalanmadığına dikkat çekerek, uzlaştırma kurulu çalışmalarının sonuçsuz kaldığını, konunun yeniden ele alınması için Yönetim Kurulu üyelerinin atamasının gerektiğini vurguladı.

Sakallı, 2015 yılına ilişkin bütçe çalışmalarının başladığı bu dönemde, BRTK Yönetim Kurulu’nun henüz 2014 yılı bütçesini ele alarak tartışmadığını savundu.

Hükümetin BRT’deki sorunları önceliğine almaması, BRT’de sorun yokmuş gibi tutum geliştirmesinin kurum personelinin sabrını taşırma noktasına getirdiğini iddia eden Sakallı, ileri sürdükleri bazı sorunları ve istemlerini şöyle sıraladı:

“BRT Yasası, 1993 yılından bugüne kadar revize edilmemiş, gelinen aşamada günün ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak bir noktaya düşmüştür.

BRTK yasası kısa sürede revize edilmeli ve veya yeni bir yasa yapılmalı.

Kurum içi yönetimi yılladır açılmayan tayin terfiler nedeniyle, müdürlerin keyfi görevlendirmeleri ile sürdürülmeye çalışılmakta, sorunlar daha da içinden çıkılmaz hale getirilmektedir.

‘Bütçe sorunu’ denilerek bir yandan Toplu İş Sözleşmesinin gerekleri uygulanmazken, diğer yandan emekli olanların ikramiyesi ödenmemektedir.

Kurum emekli olup ikramiyesini alamayan personelin açtığı davalar nedeniyle her an hacizle karşı karşıya kalma durumundadır.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.