1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAY VE MISS KUZEY KIBRIS BİRLİKTE...
BAY VE MISS KUZEY KIBRIS BİRLİKTE...

BAY VE MISS KUZEY KIBRIS BİRLİKTE...

Golden Tulip Otel’de 21.30’da başlayacak final gecesinde 12 erkek ve 12 bayan aday Kuzey Kıbrıs’ın en iyileri olmak için yarışacak.

A+A-

Geleneksel hale gelen Miss Kuzey Kıbrıs güzellik yarışması ile Bay Kuzey Kıbrıs, 21 Ağustos Perşembe gecesi gerçekleştirilecek.

Golden Tulip Otel’de 21.30’da başlayacak final gecesinde 12 erkek ve 12 bayan aday Kuzey Kıbrıs’ın en iyileri olmak için yarışacak.

Geliri Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne (KHYD) bağışlanacak yarışmalar dolayısıyla bugün Golden Tulip Otel’de prodüksiyon sahibi Günkut Ajans direktörleri, yarışma sponsorları ve eski güzellerin katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

Kızlarda 17-23, erkeklerde 18-23 yaş kuralıyla birlikte KKTC kimlik kart hamili olma şartı bulunan yarışmada dereceye girecek adaylar KKTC’yi çeşitli güzellik yarışmalarında temsil etme hakkı da kazanacak.

Yakın Doğu Üniversitesi Miss Kuzey Kıbrıs, Girne Üniversitesi de Bay Kuzey Kıbrıs’ta ilk üçe gireceklere tam eğitim bursu verecek.

Yarışmalar için son başvuru tarihi ve ön elemeler kızlar için 14 Ağustos Perşembe, erkekler için 15 Ağustos Cuma olarak belirlendi.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail basın toplantısında yaptığı konuşmada, yarışmanın KHYD yararına yapılmasına ilk yıllarda çekince ile yaklaştığını fakat daha sonra “ne iyi etmişiz” noktasına geldiğini söyledi.

Yarışmanın güzelliğiyle kanser hastalığının çirkin yüzünün ortadan kaldırılması mesajının verildiğini ve yarışma sayesinde gençlerin farkındalığının artarak derneğe katılımlar olduğunu belirten Kocaismail, yarışmaya sponsor olan YDÜ, Girne Üniversitesi ve Pasha Group Golden Tulip Otel’e teşekkür etti.

YDÜ Temsilcisi Genel Koordinatör Özgü Bayraktar da, yarışmada dereceye giren adaylara YDÜ ve Girne Üniversitesi tarafından tam burs verileceğini bildirerek, ilk üçte yer alacak kazananların ayrıca YDÜ Hastanesinden ücretsiz sağlık hizmeti alacaklarını kaydetti.

Günkut Ajans Sahibi, Sunucu-Koreograf Bülent Günkut da, 1984 yılında başlayan ve 30. yılını yaşayan masallaşmış bir gelenek olan yarışmanın, hem farkındalığı artırma hem de kanser hastalarının ihtiyaç duyduğu maddi desteği sağlama misyonunu yerine getirdiğini söyledi.

Bay ve Bayan Kuzey Kıbrıs finallerinin birleştirilmesinin magazin basınında da olumlu tepkilerle karşılandığını anlatan Günkut, 2010 yılından bu yana Pasha Group ve Golden Tulip’in tek kuruş beklemeden yarışmaya destek olduğunu, KHYD’ye kalacak gelirin yarışma devetiyelerinden elde edileceğini kaydetti.

Günkut, Miss Kuzey Kıbrıs’ın bir meslek veya modellik yarışması değil güzellik yarışması olduğunu hatırlatarak, model veya manken aranmadığını, amaçlarının ulusal ve uluslararası yarışmalarda yarışacak duruşuyla, bilgisi, çağdaşlığı ve kültürüyle fark yaratan en iyi temsilcileri seçmek olduğunu söyledi.

Günkut, KKTC kimliği zorunluluğunun tüm yarışmalarda bulunması gerektiğini de söyledi.

Eski güzellerden İnci Pars da, 1998 yılında taktığı tacın kendisine hayatı boyunca taşıyacağı gurur kaynağı olduğunu, tacın kendisine şans getirdiğini ifade etti.

Miss Kuzey Kıbrıs 2005 güzeli Hasret Kolcu Özekmekçi de, bir Yakın Doğu eski güzeli olarak yarışmaya YDÜ’nün destek vermesinden gurur duyduğunu ifade ederek, yarışmaya girecek olan gençlere başarı diledi.

Miss Kuzey Kıbrıs 2013 ikinci güzel Tomris Dinçol, Miss Kuzey Kıbrıs yarışmalarında dereceye girenlerin onur ve gururla taşıyacakları unvanları bulunduğunu söyledi.

Geçtiğimiz yılın Bay Kuzey Kıbrıs’ı Erdal Özirfanoğlu ise, yarışmaya KHYD yararına olduğunu duyduktan sonra katılmaya karar verdiğini ifade  etti ve gençlere yarışmalara katılma çağrısında bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.