1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAYBORA :“HÜKÜMET EĞİTİMİ KAOSA SÜRÜKLÜYOR”
BAYBORA :“HÜKÜMET EĞİTİMİ KAOSA SÜRÜKLÜYOR”

BAYBORA :“HÜKÜMET EĞİTİMİ KAOSA SÜRÜKLÜYOR”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ülke genelindeki ilkokullarda yaşanan yönetici ve öğretmen eksikliği konusunda bugün Girne’de basın toplantısı düzenledi.

A+A-

“YASADIŞI UYGULAMA BAŞLATAN EĞİTİM BAKANLIĞI BÜYÜKKOKUK İLKOKULU’NDA KAÇAK ÖĞRETMEN ÇALIŞTIRIYOR”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ülke genelindeki ilkokullarda yaşanan yönetici ve öğretmen eksikliği konusunda bugün Girne’de basın toplantısı düzenledi.

Girne 23 Nisan İlkokulu’nda gerçekleştirilen  basın toplantısında, Atatürk, Paşaköy Eşref Bitlis, Şehit Doğan Ahmet, Vadili, Arabahmet, Necati Taşkın, İnönü, 9 Eylül, Barış, Gönendere, Karşıyaka, Alayköy, Çatalköy, Değirmenlik, Büyükkokuk, Kumyalı ve Polatpaşa İlkokullarında öğretmen eksiği olduğu; Polatpaşa, Şehit Hasan Cafer, Kurtuluş, Şehit Tuncer, 23 Nisan, Hasan Cafer, Yedidalga, Gaziveren Ana, Mehmetçik ve Osman Ahmet İlkokullarında ise izinli öğretmenlerden doğan öğretmen açığı bulunduğuna işaret edildi.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil’in açıklama yaptığı, Mali Sayman Mustafa Baybora’nın ise sendikanın basın açıklamasını okuduğu toplantıda, 23 Nisan İlkokul Müdürü Osman Fırat ile okul öğretmeni, ayrıca sendika yetkilisi Cenk Gürçağ da okullarında yaşanan 3 öğretmen eksiği konusunda görüş belirtti.

ELCİL  “OKULLARDA YAŞANAN YÖNETİCİ VE ÖĞRETMEN EKSİĞİ SORUNUNU  KAMUOYUYLA PAYLAŞMAK İSTEDİK”

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil yaptığı açıklamada, basın toplantısını birçok okulda yaşanan öğretmen eksikliğini dile getirmek için düzenlediklerini belirterek, okul yöneticileri ve öğretmenlerle birlikte gerçekleştirdiği toplantıda gerçekleri kamuoyu ile paylaşmak istediklerini kaydetti.

“Gerçekten duyarsız bir hükümet var şu anda; okullarda devam etmekte olan öğretmen eksikliğiyle ilgili ortaya koyduğumuz tüm eylem ve söylemlere rağmen konuya çözüm getirmekten uzak bir Maliye Bakanlığı olduğunu görebiliyoruz, şöyle ki; Eğitim Bakanlığı ortaya koyduğumuz okullardaki okul yöneticisiyle öğretmen eksiği ihtiyacını Maliye Bakanlığına aylar önce yazılı bildirmesine rağmen maalesef  Maliye Bakanlığı bu konuda adım atmıyor. Tabii ki bir bütün olan Hükümeti ayırmak mümkün değil” diyen Elcil, yasadışı bir uygulama başlattığını iddia ettiği Eğitim Bakanlığı’nı, Büyükkokuk İlkokulu’nda “kaçak öğretmen çalıştırmakla “suçladı.

Büyükkokuk İlkokulu’nda bir siyasi partiye yakınlığıyla bilinen bir şahsın kızının, okula, maaşı okul aile birliği tarafından ödenmek üzere istihdam edildiği ve Eğitim Bakanlığı’nın da olaya göz yumduğu iddiasında  bulunan Şener Elcil, “bu olay Hükümet ile Maliye Bakanlığı’nın ortaya koyduğu yanlış uygulamaların ‘çarpık’ yansımasıdır” dedi.

Elcil, sendikanın eğitim yılı başında ortaya koyduğu öğretmen ihtiyacı talebine cevap vermeyen Eğitim ile Maliye Bakanlığı’nın, ders yılının yaklaşık 22 öğretmen kadrosu eksiği ile başlamasına imkan tanıdığı; bunun yanında izinli, doğum izinli veya yurtdışında bulunan öğretmenlerin yerlerine de hala öğretmen vermediğini iddia etti.

“Ülkeyi gerçek anlamda yönetmesi gereken kişiler ülkeyi yönetmiyor” diyen KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Başbakan Yorgancıoğlu’nun eski Başbakan İrsen Küçük’ü aratmadığını savundu.

BAYBORA :“HÜKÜMET EĞİTİMİ KAOSA SÜRÜKLÜYOR”

KTÖS Mali Saymanı Mustafa Baybora ise okuduğu basın açıklamasında, CTP/BG- DP/UG Hükümeti’nin eğitimi kaosa sürüklediğini iddia ederek, Hükümeti, “cami, tarikat ve dini harcama”lara kaynak aktarırken okullarda öğretmen ihtiyacını göz ardı etmekle suçladı.

“Bu akademik yılın başında talep edilen 45 ilkokul ile okul öncesi, 12 özel eğitim öğretmeni yerine 23 öğretmen veren hükümet bu eksiklik bir yana, şimdi de hasta, hamilelik iznine çıkan öğretmenlerin yerine tasarruf adı altında öğretmen vermemektedir” diyen Baybora, öğrecilerın eğitimsiz kaldığı bir ortamda Milli Eğitim Bakanlığı’nın Maliye Bakanlığı’nı suçladığını ileri sürdü.

Yaşanan olumsuzluklara okullarda “kaçak öğretmen çalıştırma” olayı da eklendiğini iddia eden Baybora, Büyükkonuk İlkokulu’nda “öğretmen olmayan birisinin okul aile birliğinin ödemesi koşuluyla işe başlatmasıyla” ilgili; öğretmenlerin nasıl işe alınacağı, hakları, görev ve sorumluluklarının yasalarca belirtilmiş olmasına rağmen Eğitim Bakanlığı’nın böyle bir uygulamaya gitmesinin “bardağı taşıran damla olduğunu” kaydetti.

FIRAT: “ ÖĞRETMENLER ÖZVERİYLE DEVAM EDİYOR”

Girne 23 Nisan İlkokulu Müdürü Osman Fırat da açıklamasında, yaklaşık 1000 öğrenci, 58 de öğretmeni bulunan okulda, öğretmenlerin eğitime “büyük bir özveriyle” devam ettiğini ifade ederek, okulda 3 izinli öğretmenden doğan bu açığını bir an önce karşılanmasını talep etti.

GÜRÇAĞ: “SİYASET VE SİYASETÇİYE GÜVEN AZALDI”

KTÖS yetkilisi, 23 Nisan İlkokulu Öğretmeni Cenk Gürçağ da yaptığı açıklamada,  “gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin muhalefet ile iktidar oldukları dönemlerde farklı duruş sergilemeye devam etmelerinin üzücü olduğunu” dile getirerek, gelinen aşamada siyaset ile siyasetçiye olan güvenin azaldığını vurguladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.