1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAYINDIRLIK BAKANI KAŞİF, DENİZCİLİK ŞİRKETİ’Nİ ZİYARET ETTİ
BAYINDIRLIK BAKANI KAŞİF, DENİZCİLİK ŞİRKETİ’Nİ ZİYARET ETTİ

BAYINDIRLIK BAKANI KAŞİF, DENİZCİLİK ŞİRKETİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, 1975 yılında Kıbrıs Türk denizciliğini geliştirmek amacıyla KİT olarak kurulan...

A+A-

 Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, 1975 yılında Kıbrıs Türk denizciliğini geliştirmek amacıyla KİT olarak kurulan Gazimağusa’daki Kıbrıs Türk Denizcilik Şirketi’ni ziyaret ederek, şirketin faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgi aldı.

YAMAKOĞLU

Kıbrıs Türk Denizcilik Şirketi Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yamakoğlu, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, Bakan Kaşif’in ziyaretiyle kendilerini onurlandırdığını belirterek, Kaşif’e şirketin geçmişi, organizasyonu  ve durumuyla ilgili bilgi arz edeceğini söyledi.

Yamakoğluı, 1975 yılında Kıbrıs Türk denizciliğinin geliştirilmesi amacıyla KİT statüsünde  kurulan şirketin kamu hizmeti vermekte olduğunu belirtti.
Yamakoğlu, faaliyetleri hakkında bilgi verirken; Bozcaada feribotu ile Gazimağusa-Mersin arasında yolcu, tır ve yük taşımacılığı yapıldığını ifade etti.

Bozcaada gemisinin içinde bir takım modernizasyonlar yaptıklarını söyleyen Yamakoğlu, öğrenci, asker ve ailelerin huzurlu bir ortamda seyahat ettiklerini vurguladı.

Yamakaoğlu, ayrıca Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’na lojistik hizmet desteği sağladıklarını kaydetti.

Şirkette huzurlu ve verimli bir çalışma ortamı bulunduğunu kaydeden Yamakoğlu, şirketin geçen yıl kârını bir önceki yıla oranla yüzde bin 500 artırdığını söyledi.

KAŞİF

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif de, 1994 yılında siyasete atıldığı dönemde Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı görevi sırasında şirketin durumunun ve mali yapısının bugünkü gibi olmadığını belirterek, “ Mali yapısı düzelmiş, kârlılığı artmış. Binası daha modern şekle gelmiş, kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Şirketin, kâr eden ve kârlılığını artıran bir duruma gelmesinin sevindirici olduğunu kaydeden Kaşif, hükümet olarak istekleri doğrultusunda şirkete destek verebileceklerini söyledi.

Bozcaada gemisinin şirket bünyesinde Gazimağusa-Mersin arasında sefer yaptığını belirten Bakan Kaşif, Kıbrıs sorununa çözüm bulunması durumunda Kıbrıs Türk Denizcilik Şirketi’nin daha büyük gemilerini uluslararası seferlerde izleyebileceklerini kaydetti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.