1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAYRAĞI IŞIKLANDIRMA DERNEĞİ'NDEN ARTER’E ELEŞTİRİ
BAYRAĞI IŞIKLANDIRMA DERNEĞİ'NDEN ARTER’E ELEŞTİRİ

BAYRAĞI IŞIKLANDIRMA DERNEĞİ'NDEN ARTER’E ELEŞTİRİ

Kabul edilemez ...

A+A-

 

Beşparmak Dağları Bayrağı Işıklandırma Derneği, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’in, Sözde Maraş Belediye Başkanı Alexis Galanos ile dünkü etkinlikte birlikte karşılama yapmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Dernek Başkanı Tanju Müezzinoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Slovakya Büyükelçiliği himayesinde dün Rum ve Türk  siyasi partilerin temsilcilerinin Gazimağusa’daki tarihi yerleri ziyaret etmesine değinerek,  Othello Kalesi’ni ziyaret eden ekibin Arter ve Galanos tarafından karşılanmış olmasının KKTC adına utanç verici olduğunu iddia etti.

Müezzinoğlu, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkının oyları ile seçilmiş Gazimağusa Belediye Başkanı’nı tanımayan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin alternatif olarak seçtiği sözde Maraş Belediye Başkanı Alexis Galanos’un böylesi bir etkinlikte ev sahibi gibi konukları karşılamış olması Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’in en başta kendi kendini inkar etmesi anlamı taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

Müezzinoğlu, dernek olarak “KKTC ve makamlarını yok sayan bu tip davranışların her zaman karşısında olduklarını” ifade etti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.