1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ‘BAYRAK İHALESİNDE’ İDDİALAR
‘BAYRAK İHALESİNDE’ İDDİALAR

‘BAYRAK İHALESİNDE’ İDDİALAR

“İhaleye ne gerek vardı düşüncesi hakim”

A+A-

Sertoğlu İnşaat Direktörü Hasan Sertoğlu, KKTC Beşparmak Dağları Işıklandırma Derneği’ne 16 Temmuz tarihli yazdığı yazıda ise, ihale usulleri dışında devam ettirilen sürece dikkat çekerek, “Fiyat eksilme, garanti süresi ve iş teslim süresi işleminin heyet huzurunda, tarafların katılımıyla yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

Dağdaki ‘bayrağın’ boyanmasına yönelik açılan ihalede ‘şaibe’ iddiaları gün geçtikçe büyüyor. İhaleye katılan bazı firmalar, ihalenin ihale usullerine aykırı olarak yapıldığını iddia ediyor.

Jotun KKTC Distribütörü M.Hilmi ANLAR: “İhalede en uzun süreli renk garantisini, en kısa iş süresini ve en düşük fiyat teklifini bizler vermiş olmamıza rağmen anlayamadığımız bir şekilde işler değişmiş ve iş farklı bir firmaya ihale edilmiştir.”

“Sanırım ihaleyi yapan kesimin kendine güveninden kaynaklı bu kadar zaman geçmesine rağmen ihalenin sonucu, sözleşme imzalanan firma, sözleşme imzalama gerekçeleri açıklanmamıştır.”

 

Fayka KİŞİ


Dağdaki ‘bayrağın’ boyanması konusundaki ihalenin ‘şaibeli’ olduğuna dair yeni iddialar gündeme geldi.
6 şirketin katıldığı ihalede, ihale usulleri dışında hareket edildiği iddia edildi.
İhaleye katılan firmalar, konu hakkında tepkilerini bu işi üstlenen Sivil Savunma ve Bayrağı Işıklandırma Derneği’ne yazılı olarak bildirmelerine rağmen yanıt alamadı.
İhaleye katılan Sertoğlu İnşaat Direktörü Hasan Sertoğlu, 16 Temmuz’da KKTC Beşparmak Dağları Işıklandırma Derneği’ne yazdığı yazıda ise, ihale usulleri dışında devam ettirilen sürece dikkat çekerek, “Fiyat eksilme, garanti süresi ve iş teslim süresi işleminin heyet huzurunda, tarafların katılımıyla yapılmasını talep ediyoruz” dedi.


“İhaleye ne gerek vardı düşüncesi hakim”

Jotun KKTC Distribütörü M.Hilmi ANLAR da YENiDÜZEN’e konu hakkında gönderdiği açıklamada şunları ifade etti:
“Bugünkü (dünkü) yazınızı okudum, hassasiyetinizden dolayı teşekkür ederim.Bu kadar önemli bir konuda ilk olarak sizin önem göstermenizden dolayı ayrıca teşekkür ederim.
Konu kısmen bizi ilgilendirmektedir.
Şöyle ki; ilk olarak gazeteye çıkmış , teminat mektuplu ve kapalı zarf usulü gerçekleşecek olan ihale aşamasında ücretini yatırıp şartnameyi aldıktan sonra şartnameyle ilgili çekincelerimizi paylaştığımız ve yanıt alamadığımız resmi yazımızı sizinle paylaşmak istiyorum.
Şartnamenin açık noktalarından yola çıkarak, aktarılan kaynağın ve toplumdan konuyla ilgili toplanan yardımların boşa gitmemesi adına teknik şartnameye ekli yazıyla itiraz ettik.Resmi olan yazımıza hiç bir yanıt alamadığımız gibi muhatap da bulamadık.
Bizim tek gayemiz kaynaklar bilinçsizce harcanmasın, en uzun süreli garanti kapsamında iş ihale edilsindi.
Sonraki süreçte ilgili ihale yapıldı. İhalede en uzun süreli renk garantisini, en kısa iş süresini ve en düşük fiyat teklifini bizler vermiş olmamıza rağmen anlayamadığımız bir şekilde işler değişmiş ve iş farklı bir firmaya ihale edilmiştir.
Sanırım ihaleyi yapan kesimin kendine güveninden kaynaklı bu kadar zaman geçmesine rağmen ihalenin sonucu, sözleşme imzalanan firma, sözleşme imzalama gerekçeleri açıklanmamıştır.
Bizler bu konunun da takipçisi olduğumuzu ve süreçle ilgili rahatsızlığımızı ek'li resmi yazıyla bütün ilgili mercilere iletmiş olmamıza rağmen hiç bir resmi-gayrı resmi yanıt yoktur.
Bütün bu olup bitenden sonra ihaleye ne gerek vardı düşüncesi hakim bizlerde.”

Yenidüzen

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.