1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAYRAK OLAYINA BAKANLIK'TAN SORUŞTURMA
BAYRAK OLAYINA BAKANLIK'TAN SORUŞTURMA

BAYRAK OLAYINA BAKANLIK'TAN SORUŞTURMA

Bayrak olayına Bakanlık'tan soruşturma

A+A-

“Okulun kendi ya da Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı bir şey değildir”

“Araştırmayı tamamladıktan sonra kamuoyuna detaylı bilgi verilecektir”

Özge KİZİR

Rum tarafından gelen konuk folklor ekibinin KKTC ve Türkiye bayrakları önünde gösteri yapmak istememeleri yüzünden bayrakların üzerinin örtüldüğü şeklindeki haberlere kamuoyundan büyük tepki gelirken, Milli Eğitim Bakanlığı’nın olayla ilgili olarak soruşturma başlattığı öğrenildi.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir okulda Cumartesi akşamı TMK salonunda folklor şöleni gerçekleştirildi.

Rum tarafından gelen konuk folklor ekibinin KKTC ve Türkiye bayrakları önünde gösteri yapmak istemediklerini belirttiği ifade edildi. Ardından bayraklar beyaz örtü ile kapatıldı. Yaşanan olayın ardından Haberal Kıbrıslı gazetesine açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanlığı Denetleme Değerlendirme Yönetim Kurulu Başkanı İley Fedai Taşkın, gereken soruşturmanın yapılacağını belirtti.

“Salon dışarıdan birilerine kiralanmış”

İşlemlerin başlatıldığını belirten Taşkın, “Araştırdık ve ilgili daire müdürüyle görüştük. Türk Maarif Koleji, salonu sanırım bir derneğe kiralamış. Olayı araştırıyoruz. Okulun kendi ya da Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı bir şey değildir. İlk gelen duyumlara göre dışarıdan birilerine salon kiralanmış ve oradaki olay doğru mudur diye araştırmasını yapıyoruz. Araştırmayı tamamladıktan sonra kamuoyuna detaylı bilgi verilecektir. Bilgimize gelir gelmez gerekli araştırmayı başlattık” şeklinde konuştu.

Haberal Kıbrıslı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.