1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAYRAM BOYUNCA HASTANEDE KARDİYOLOG YOK
BAYRAM BOYUNCA HASTANEDE KARDİYOLOG YOK

BAYRAM BOYUNCA HASTANEDE KARDİYOLOG YOK

Bayram boyunca hastanede kardiyolog yok

A+A-

Kalp hastalığının en önemli ölüm sebebi olduğu ülkemizde, bayram boyunca, hastanede nöbetçi kardiyolog olmayacağı öğrenildi. Doktor yetersizliği nedeniyle bu süreçte kardiyologlar ‘on-call’ görev yapacak ve çok acil durumlarda çağrılacak.

Devlet Hastanesi bu bayramda kardiyolog olmadan hizmet verecek. Kalp hastalığının en önemli ölüm sebebi olduğu ülkemizde, bayram boyunca, hastanede kardiyoloji uzmanları nöbet tutmayacak.  Doktor yetersizliği nedeniyle bu süreçte kardiyologlar ‘on-call’ görev yapacak ve çok acil durumlarda çağrılacak. Görev, nöbetçi olarak görev yapacak ‘dahiliye’ uzmanlarına verildi.

Sağlık Bakanı’na göre “doğru değil”

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, bu iddiayı yalanladı. Ancak, hastaneyi ziyaret ederek, gelişmeyi teyit etti.

“Bayramda tüm servislerde doktorlar nöbetçi olarak görevinin başındadır” diyen Sucuoğlu, Kardiyoloji Servisi’nin de buna dahil olduğunu iddia etti.

Bayramda tüm servislerde nöbetçi doktorların görev yaptığını, bunun her zaman böyle olduğunu anlatan Bakan Sucoğlu, tüm doktorların nöbetçi olarak hastanede hizmet vereceğini söyledi.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, bu bilgiyi YENİDÜZEN’e yalanladı. Ancak, YENİDÜZEN, hastaneyi ziyaret ederek, gelişmeyi teyit etti. Görev, nöbetçi olarak görev yapacak ‘dahiliye’ uzmanlarına verildi.

Kardiyolog eksikliği

Devlet hastanelerinde görevli 5 kardiyoloji uzmanından birinin eğitim için yurt dışında olması, bir diğerinin de hamilelik iznine ayrılması ile ciddi sıkıntı yaşanıyor. Bu sıkıntı nöbetlere de yansıyor.

Devlet Hastanesi’nde dün akşam da kardiyolog olmadığı öğrenildi. Şu anda üç kardiyoloji uzmanının nöbetlere yetişemediği de elde edilen bilgiler arasında…

Kardiyoloji servisine hizmet veren Prof. Dr. Derviş Oral’ın da nöbetler ya da poliklinikler dışında sadece anjiyo gibi operasyonlara girmesi nedeniyle, mevcut doktorların, üç günde bir nöbet tutması gerekiyor.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, bu sorunların aylar öncesinde gündeme gelen eski sorunlar olduğunu belirterek, “Şu an öyle bir bilgi yok” yorumunu yaptı.

Sağlık Bakanlığı’nın, geçmiş aylarda Türkiye'den de kardiyolog getirerek sıkıntıya çözüm bulduğu fakat bu yıl bayram tatili öncesinde henüz böyle bir gelişme olmadığı da öğrenildi.

Bakan Sucuoğlu: “Bayramda tüm servislerde doktorlar nöbetçi olarak görevinin başındadır. Tüm branşlarda olduğu gibi kardiyolojide de bu geçerlidir. Hastaneyi bu sabah (dün) ziyaret ettim, bir sorun yoktur.”

“Kardiyolog bölümünde her zaman doktor eksikliği var”

Kardiyolog bölümünde her zaman doktor eksikliği sorunu bulunduğuna dikkat çeken Sucuoğlu, şu an kardiyoloji bölümünde dört doktorun görev yaptığını söyledi. Türkiye’den gelen iki kardiyologun görev süresini tamamlayarak geri döndüğünü anlatan Sucuoğlu, yeniden kardiyolog almak için girişim başlattığını kaydetti.

Sucuoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Şu an Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde görev yapan dört kardiyolog var ve normal mesailerini yapıyorlar. Bunlar üç ay önceki olaylardır, şu an öyle bir bilgi yok. Bugün oradaydım ve orada 4 tane kardiyolog var. Kardiyolog eksikliği sorununun büyüdüğü, iki kişinin ayrıldığı ve oradaki kardiyologların nöbetlere yetişemediği söylentileri üç ay önceki olaylardır. Bu bölümde doktor eksikliği sorunumuz her zaman vardı, bunu biliyoruz. Sorun her zaman var, doktor sayısı yeterli değil, bu servis de giderek yoğunlaşan bir servis ve doktor sayısı istediğimiz oranda değil.

Bu ayın sonuna kadar alınan 2 kardiyolog Türkiye’ye döndü, şu an yeni doktor almak için başka bir çalışma ve girişimlerimiz var. Bir şekilde formül bulup, bu bölümde olan dört doktorun yanına daha doktor alıp, bu sayıyı arttıracağız.”

Bakan Sucuoğlu bu ifadeleri kullanırken, hastanedeki kaynaklar ‘kardiyolog’ sayısının üç olduğunu belirtti, ayrıca, dün akşam da dahil, hastanede, nöbetçi kardiyolog olmadığı görüldü.

Yenidüzen

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.