1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAYRAMDA HAVA…
BAYRAMDA HAVA…

BAYRAMDA HAVA…

Bayramda hava…

A+A-

CUMHURBAŞKANI AKINCI VE KORGENERAL BOZKURT HALKLA BAYRAMLAŞIYOR

POLİS BAYRAMDA ARTACAK TRAFİĞE DİKKAT ÇEKTİ, KURALLARA UYULMASINI İSTEDİ

MERKEZİ CEZAEVİ’NDE AÇIK GÖRÜŞ YAPILACAK

BUGÜN ÖĞLEDEN SONRA YER YER HAFİF SAĞANAK BEKLENİYOR; BAYRAMIN DİĞER GÜNLERİ PARÇALI BULUTLU; SICAKLIK 32-35 DERECE

İslam dünyasının iki dini bayramından biri olan Kurban Bayramı başladı.

Bayram namazı bu sabah 07.18’de kılındı.

Büyükler ziyaret edilerek bayramları kutlanırken, hayatta olmayanların da mezarları ziyaret ediliyor.

KKTC’de 4 gün sürecek bayram tatili için başta polis olmak üzere, belediyeler ve acil hizmet veren diğer kurumlar önlemlerini aldı.

Bayram boyunca kurban kesimleri için belediye mezbahaları hizmet verecek.

Başkent Lefkoşa’da daha çok çocukların rağbet ettiği Bayram Yeri kuruldu.

TEBRİK KABULLERİ

Kurban Bayramı nedeniyle, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı Cumhurbaşkanlığı’nda 10.00-11.00 saatleri arasında; Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İlyas Bozkurt ise saat 10.30’da Lefkoşa Ortaköy’deki Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayı Gazinosu’nda halkla bayramlaşacak.

Öte yandan, cumartesi günü saat 14.00’te Din İşleri Başkanlığı’nda “Bayramlaşma Etkinliği”gerçekleştirilecek.

POLİS ÖNLEM ALDI

Polis Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramı’nı halkın huzur ve güven içinde idrak edebilmesi için, görev ve sorumluluklarının gerektirdiği tüm emniyet tedbirlerini aldığını açıkladı.

Polis vatandaşların şikâyet ve yardım taleplerini değerlendirmek için “155 Polis İmdat, 199 İtfaiye, 156Alo Narkotik” ve diğer telefon hatları ile kesintisiz 24 saat hizmet verecek.

“TRAFİK KURALLARINA MUTLAKA UYUNUZ”

Polis, bayram nedeniyle daha da yoğunlaşacak trafikte, vatandaşların kendilerinin, sevdiklerinin vebaşkalarının can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürmemek için; bazı tedbirler almasını, trafikkurallarına uyulmasını istedi. Alınması istenen tedbirler şöyle:

“Trafik kurallarına mutlaka uyunuz. Aracınızı yolların konumunu dikkate alarak ve gerekli özenigöstererek sürünüz. Kendilerinin ve başkalarının can ve mal güvenliklerini tehlikeye düşürecek şekilde araç kullananları ve trafik kurallarına uymayanları hiç çekinmeden Polise ihbar ediniz. Sürat yapmayınız. Süratin yolları değil kendi yaşamınızı kısaltabileceğini unutmayınız. Alkollü araç kullanmayınız, eğer alkol almışsanız veya araç kullanamayacak kadar kendinizi yorgun hissediyorsanız mutlaka en yakın polis birimini arayıp yardım isteyiniz. Trafikte önceliğiniz, arzuladığınız yere sağlıklıvarmak ve sevdiklerinizle kucaklaşmak olsun. Sizin huzurunuz ve güvende olmanız bizim gururumuzdur.”

Polis Genel Müdürlüğü mesajında tüm halkın Kurban Bayramı'nı kutlayarak, sağlıklı huzurlu, mutlu veolaysız bir bayram geçirilmesini de temenni etti.

BAYRAMDA HAVA… BUGÜN ÖĞLEDEN SONRA SAĞANAK BEKLENİYOR

Kurban Bayramı’nın ilk günü olan bugün öğleden sonra yer yer hafif sağanak bekleniyor.

Meteoroloji Dairesi’nin raporuna göre, hafta sonuna kadar hava genellikle alçak basınç sistemi ile üst atmosferdeki serin ve nemli hava kütlesinin etkisi altında  kalacak.

Havanın yarın parçalı az bulutlu, cumartesi günü az bulutlu akşam saatleri parçalı bulutlu, pazar ve pazartesi günleri parçalı bulutlu, salı ve çarşamba günleri de az bulutlu zamanla parçalı bulutlu geçmesi bekleniyor.

En yüksek hava sıcaklığı iç kesimlerde 32-35 derece, sahillerde 28-31 derece dolayında seyredecek; rüzgar ise genellikle kuzey ve batı yönlerden orta kuvvette esecek.

MAHKUMLAR CEZALARINA VE ALFABETİK SIRAYA GÖRE AÇIK GÖRÜŞ YAPACAK

Kurban Bayramı nedeniyle Merkezi Cezaevi’nde bulunan mahkum ve tutuklular, bugünden başlayarak pazar gününe kadar düzenlenen programa uygun olarak yakınları ile açık görüş yapabilecekler.

Ziyaretler, Merkezi Cezaevi tarafından düzenlenen program kapsamında 09.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek ve bir ziyaretçinin toplam görüşme süresi 3 saati aşmayacak.

Ziyaretçilerin kendini tanıtıcı belge taşımaları ve götürülecek yiyeceklerin ziyaret esnasındatüketilebilecek şekilde kısıtlı olması geriyor.

BELEDİYELER

Tüm belediyeler, bayram süresince temel hizmetlerini sürdürecek. Acil durumlar için de önlemler alındı.

HALA SULTAN TEKKESİ’NE ZİYARET

Öte yandan Kurban Bayramı dolayısıyla Din İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla Larnaka'da bulunan Hala Sultan Tekkesi’ne toplu ziyaret gerçekleştirilecek.

30 Eylül Çarşamba günü yapılacak ziyarette normal şartlarda Güney Kıbrıs’a geçişine izin verilmeyenlerde Hala Sultan Tekkesi’ne gidebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.