1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAYRAMDA KAMPANYA YARIŞI
BAYRAMDA KAMPANYA YARIŞI

BAYRAMDA KAMPANYA YARIŞI

Lefkoşa esnafının büyük bir bölümü kurban bayramından umutlu...

A+A-

Bayramlarda yapılan eş, dost, aile ziyaretlerinde birçoğumuz yeni kıyafetler giymeye özen gösteririz. Bizde sizler için bayrama özel Yeni Bakış olarak fiyat araştırması yaptık.  Baştan aşağıya, ayakkabı dahil Kadın ve Erkek minimum 60 ve 70 TL’ye giyinebilirken, çocuklar için 50-60 TL fiyat belirledik. Tabi ki bu fiyatlar bütçeye ve seçilen ürüne göre değişiklik gösteriyor.

Diğer yandan esnafın çoğunluğu bayram için umut taşıyor ve çarşıların hareketleneceğini düşünüyor, bir kısmı ise ülkede yaşanan ekonomik durumdan ve vatandaşın alım gücünün düşmesinden dolayı işlerin düşük olacağına inanıyor.

Kurban Bayramı için belirlenen 6 günlük tatil için yurt dışına tatile gidecek olan kesimlerde mevcut. Esnaf bu durumun da satışları etkileyeceği endişesini taşımasına rağmen umutla bayram kampanyalarını hazırladılar.

Son olarak çocuklu aileler için bayramın okulların açılmasına denk bir zamana gelmesinden dolayı bir sevinç de hakim, sonuç olarak bir taşla 2 kuş vuracak olanlar var. Hem bayram ayakkabısını, hem de okul ayakkabısını tek bir çift ayakkabı ile tamamlamış olacaklar.

Eniz ORAKCIOĞLU

Kurban bayramına sayılı günler kala Yeni Bakış hem Esnafın nabzını ölçtü, hem de okurları için bir Kadın, bir erkek ve bir çocuğun minimum ne kadara giyinebileceğini hesapladı. Lefkoşa esnafının büyük bir bölümü kurban bayramından umutlu, çeşitli kampanyalar ve indirimlerle şimdiden müşterilerine çeşitli olanaklar sunan esnaf, vitrinlerini süsleyip bayrama hazırlandı.

Kadınlar 60 TL’ye baştan aşağıya giyinebilir

Kurban bayramında her bütçeye hitap eden kadın, erkek ve çocuk kıyafetleri vitrinlerde yerini aldı birde bayram ve yaz sonu kampanyaları derken, vatandaşın yüzü güleceğe benziyor. Kadınlar için 60 TL’ye baştan aşağıya giyinmek de bu bayram mümkün. 15 TL’ye pantolon, 25 TL’ye etek ve 10 TL’ye bluz bulabilecek olan kadınlar bayrama mutlu girebilecek.

Kadın Giyim;

Elbise:          30 TL ile 500 TL arası

Etek:            25 TL ile 200 TL arası

Pantolon:    15 TL ile 300 TL arası

Bluz:             10 TL ile 300 TL arası

Ayakkabı:    30 TL ile 150 TL arası

Erkekler de 70 TL’ye bayramlık alabilir

Bayrama şık ve yeni kıyafetlerle girmek isteyen erkekler ise yine 60-70 TL minimum bir harcama ile bayramı beklemeye hazır. Vitrinlerde birbirinden güzel penye tişörtleri minimum 10 TL’ye bulabilirken Pantolon ve gömleği de 30 TL gibi uygun fiyatlarla almaları mümkün. Takım giymek isteyenler ise biraz daha yüksek fiyatları gözden çıkarmalı. Birde ayakkabı var tabi 30 TL’den 300 TL’ye kadar ayakkabı fiyatı bulmak mümkün.

Erkek Giyim;

Penye Tişört:         10 TL ile 150 TL arası

Gömlek:                 30 TL ile 150 TL arası

Pantolon:               30 TL ile 200 TL arası

Takım:                    300 TL ile 800 TL arası

Ayakkabı:               30 TL ile 300 TL arası

Çocuklar 50-60 TL’ye yeni bayramlıklarına kavuşabilir

Bayramlar çocuklar için ve ebeveynler kendilerine yeni kıyafetler almasa bile çocuklarını boş geçmez. Yeni bakış olarak biz de çocuklar için fiyatları araştırdık. Çocuklar minimum ayakkabıları ile birlikte 50-60 TL’ye yeni kıyafetleri ile bayramı bayram tadında yaşayabilir. Penye Takımlar ve elbiseler 30 TL’den başlarken penye tişörtler 15 TL’den, etek ve pantolonlar ise 25 TL’den başlıyor. Okullar açılmaya az bir zaman kala ise hem okulluk olarak, hem de bayramlık olarak kullanabilecekleri 20 TL’ye de ayakkabı bulmak mümkün.

Çocuk Giyim;

Takım:           30 TL ile 100 TL arası

Elbise:            30 TL ile 80 TL arası

Tişört:            15 TL ile 70 TL arası

Etek:              25 TL ile 100 TL arası

Pantolon:     25 TL ile 100 TL arası

Ayakkabı:     20 TL ile 140 TL arası

Esnaf Ne dedi?

Derya Alp:

“Bayramda canlılık bekliyoruz”

“Bayramın yazın sonuna denk gelmesi yaz boyunca vatandaşlarının bol bol alışveriş yapması olumsuz gibi görünse de yine de müşterilerimizin birer parçada olsa bayramda yeni bir şeyler alacağını düşündüğümden dolayı bayramda canlılık bekliyoruz. Bayramlarımızın örf ve adetleri gibi olan yeni kıyafetler giyip akraba ziyaretleri gerçekleştirme bayramda hareketlilik olacağının başlıca göstergesidir. Sizin aracılığınızla da tüm vatandaşlarımızın bayramını kutluyoruz.”

Tahir Kul:

“Promosyonlar hazırladık”

“Bayramın esnaf için hareketli geçeceğini düşünüyorum. Bizde müşterilerimiz için promosyonlar hazırladık. Bunun yanında bayram neredeyse okulların açılma dönemine denk geldiğinden dolayı ebeveynler için de avantaj sağlayacak, aileler hem bayram, hem de okul için bir kere bir masraf yaparak ikisini de bir ayakkabı ile aradan çıkarabilecek. Tüm vatandaşlarımızın bayramını da kutluyoruz.

Cansın Belge:

“Fiyatları sabitledik”

“Bayramda iş anlamında daha fazla artış bekliyoruz, çarşıda hareketlilik olacağını düşünüyorum. Yine bayram için vatandaşlarımıza ürünlerimizi de sabit fiyat olarak belirledik.”

Türkan Özaziz:

“Yüzde 50’ye varan indirimlerimiz var”

“Bayramda çokta umutlu değiliz. Her yıl bayramlar esnaf adına daha kötüleşiyor. Ülkenin ekonomik durumu ve insanların alım gücünün düşmesi bizim satışlarımıza yansıyor. Yine de bayram için kampanyalarımız hazır ürünlerimizde yüzde 20’den yüzde 50’ye varan kampanyalarımız var.”

Mürüde Akdeniz:

“İndirimler ve kampanyalarımız var”

“Kurban Bayramı geliyor ama piyasanın durgunluğundan esnaf olarak çok sevinemiyoruz. Bayram tatilinin uzun olması ve birçok kişinin tatil planları yapması da bizi etkileyen diğer bir faktör. Yine de bayramda çocuklarına yeni kıyafetler almak isteyenler için indirimlerimiz ve kampanyalarımız var. Yüzde 50’ye varan kampanyalarımızın yanında 10 TL ile 30 TL arası değişen çocuk kıyafetlerimizde var.

Yeni Bakış

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.