1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAYRAMDA KKTC'NİN OTELLERİ...
BAYRAMDA KKTC'NİN OTELLERİ...

BAYRAMDA KKTC'NİN OTELLERİ...

BAYRAMDA KKTC'NİN OTELLERİ...

A+A-

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KTOB), Kurban Bayramı’nda birliklerine üye 102 otelin 47’sinde bayram boyunca yüze 100 doluluk yaşanacağını bildirdi.

KITOB’dan yapılan açıklamada, yüzde100 doluluk yaşayacak otellerin yüzde 63’ünün küçük otel olduğunu belirtilirken, 29 tesisin bayram doluluklarının ise; yüzde 60-99 oranları arasında gerçekleşeceği kaydedildi.

Açıklamada, Eylül 2014 ayı otel doluluklarına bakıldığında; ortalama doluluklarda gerek geçen yılın aynı dönemine, gerekse bir önceki aya göre fazla bir değişim yaşanmadığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, bu dönemde büyük otellerin doluluklarında görülen düşüşe karşın, küçük otellerin doluluklarında artış gözlendiğine işaret edildi.

Açıklamada, küçük otellerde görülen bu artışın; ülkeyi ziyaret eden turistlerin mevsimin değişmesiyle, özel ilgi turizmi aktivitelerine katılmak amacıyla büyük oteller yerine küçük otelleri tercih etme eğilimi göstermesinin bir sonucu olduğunun düşünüldüğü kaydedildi. 

KITOB otel sınıfına giren ve 1’den 5'e kadar yıldız taşıyan oteller ile turistik bungalowlar, tatil köyleri, butik, apart otel ve özel belgeli otellerden oluşan üyelerine ilişkin Eylül 2014 ayı, üye oteller doluluklarını şöyle sıraladı:

“5 yıldızlı büyük tesislerin dolulukları Eylül 2014 ayında yüzde 71 oranında olmuştur. Buna göre;

2013 yılının Eylül ayına göre yüzde 11 düşüş, geçen Ağustos 2014 ayına göre ise yüsde 14 oranında bir düşüş yaşanmıştır.

Küçük otellerin Eylül 2014 ayında doluluk oranı yüzde 67 olmuştur. Buna göre; 2013 yılının Eylül ayına göre yüzde 9 oranında artış gözlenirken, geçen Ağustos 2014 ayına göre yüzde 25’ lik bir artış olmuştur.

Tüm Otellerin doluluk oranı ortalaması ise yüzde 69 olmuştur. 2013 yılının Eylül ayına göre tüm oteller doluluğunda yüzde 1 düşüş olmuş, geçen Ağustos 2014 ayına göre ise yüzde 4 lük bir artış gözlenmiştir.”

 

1412265230.jpg

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.