1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAYRAMDAN SONRA SÜRPRİZ
BAYRAMDAN SONRA SÜRPRİZ

BAYRAMDAN SONRA SÜRPRİZ

Ancak yine de elektriğinin kesildiğini iddia etti ..

A+A-

Girne’de sakin Salih Kurra, evinin elektrik borcunu taksitlendirmesine ve borcunu azaltmasına rağmen elektriğinin kesilmesine tepki gösterdi.

Kurra, eşi ve dört çocuğunun karanlıkta kaldığını belirterek Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) çalışanlarının kendilerine bayramdan sonra sürpriz yaptığını söyledi.

KIB-TEK’in elektrik sayacını yeniden açmak için kendisinden 90 TL istediğini ve en az 400 TL para talep ettiğini ifade eden Kurra, elektriği açmaları için çocuklarının bayram harçlığı olan 240 TL’yi vermeyi önerdiğini ancak kabul görmediğini iddia etti. Kurra, aybaşına kadar para bulamayacağını belirterek, en az 10 gün daha elektriksiz kalacağını vurguladı.
   Salih Kurra’nın iddialarına karşılık KIB-TEK’te görevli bir yetkili ise, ana borcun kapanması için her ay en az 406 TL ve gelen faturanın ödenmesi gerektiğini belirtti.

Kurra: Çocukların bayramlığını önerdim
Bir süreden beri işsiz olduğu için elektrik borcunu ödemekte zorlandığını belirten Salih Kurra, ağustos ayında elektrik borcunun taksitlendirildiğini söyledi.

Kurra, ana borcun taksitlendirilmesiyle ilgili kendilerine yazılı olarak ödeme planı çıkarılmadığını anlatarak, sözlü olarak kendilerine “Her ay en az 300 TL ödeyin” dendiğini ileri sürdü.

Kurra, faturaları ödemeye başlamasıyla ağustos ayında bin 374 TL olan ana borcun, elektriğin kesildiği güne kadar bin 218 TL’ye gerilediğini belirterek, hem faturasını ödediğini, hem de ana borcun azaldığına dikkat çekti.

Elektriğinin kesilmesiyle elektrik kurumundan açıklama istediğini ifade eden Kurra, bir görevlinin kendisine 2 bin TL’nin altındaki borçların taksitlendirme kapsamından çıkarıldığını ve elektriğin bağlanması için 800 TL ödemesi gerektiğinin söylendiğini iddia etti.

Yapılan girişimler sonucu açtırma parası dahil ödenmesi gereken miktarın 400 TL’ye geriletildiğini aktaran Kurra, ay sonuna kadar geçinmeleri gereken, hatta çocuklarının bayramlık parası olan 240 TL’yi elektriğin bağlanması için vermeyi önerdiğini ancak kabul görmediğini savundu.

“Uyarmadan elektriği kestiler”
Elektriklerin kesileceği konusunda ikaz edilmemelerini eleştiren Kurra, şöyle konuştu:
“Hangi çağda yaşıyoruz, uyarmadan elektriği kestiler. Buzdolabındaki yiyecekler bozuldu. Üçüzlerimle birlikte 4 çocuğum var. Gece karanlıktan korktukları için eve ışık giren salonda yattık. Derslerini yapamadılar. Eğer yeni bir uygulamaya gidilecekseydi, bizi önceden bilgilendirmeleri gerekmez miydi? Bu uygulama yeni yılda yürürlüğe giremez miydi? Ben şimdi bu parayı nereden bulacağım. Borca ek olarak 90 TL açtırma parası isterler. Bana ‘git bankadan kredi çek’ dediler.

Zaten elimdeki her şeyi vermeyi kabul ediyorum ancak almıyorlar. Borcumdan kaçmıyorum. Ayda ortalama 150 TL elektrik yakarım ve geriye dönük borcumun kapanması için 300 TL öderim. Elimden maalesef şimdilik bu gelir. Her ay geriye dönük borcumun ödenmesi için 400 TL ve gelen faturayı ödeyecek durumda değilim. Ayda ortalama 550-600 TL vereceksem taksitlendirmenin ne anlamı kalır. Borcum giderek kapanıyor. Durumum yeniden gözden geçirilsin.”

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.