1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAYRAMLIK ŞEKERLER HAZIR
BAYRAMLIK ŞEKERLER HAZIR

BAYRAMLIK ŞEKERLER HAZIR

Bayramlık şekerler hazır

A+A-

Ramazan Bayramı için çikolata, şeker ve lokum satışlarında kıpırdanma başladı

Şekerlemeler rengarenk… Şeker Bayramı olarak da bilinen Ramazan Bayramı’na birkaç gün kaldı. Bayramların vazgeçilmez ikramlıkları arasında olan şeker ve lokum tarzı şekerlemeler de birbirinden şık ambalaj ve rengarenk görüntüleriyle alıcılarını beklemeye başladı.

Emine DAVUT YİTMEN

Ramazan Bayramı’na günler kala bayram şekeri satışları da yavaş yavaş hareketlenmeye başladı. Rengarenk şekerler, çikolatalar ve lokumlar raflarda yerini aldı.

Bayramın vazgeçilemezleri arasında yer alan şekerleme satışlarına yönelik şu anda yüksek bir talep yaşanmadığı gözlemlenirken, vatandaşların ileriki günlerde bayram alışverişi kapsamında, ağızları tatlandıran şeker, çikolata ve lokuma daha yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Badem şekeri, çikolata ve lokumlar çeşitli fiyat aralıklarından satışa sunuldu. Marketlerde bayram şekeri 9 TL’den müşteriye sunulurken, paket çikolatalarda 30 TL’ye kadar fiyat aralığı bulunuyor.

Şirketlerin, özel şeker ve çikolata imalatı yapan yerlere, personel ve müşterileri için haziran ayı başı itibarıyla sipariş verdikleri öğrenildi.

Özel şeker imalatı yapan firmalarda çikolataların kilo fiyatı, madlen, fındıklı, fıstıklı, ambalajlı olarak 55 TL ile 95 TL arasında değişiyor.  Bu çikolatalar arasında incirli, hurmalı çikolata gibi değişik tatlara da rastlamak mümkün.

Lokumların fiyatı ise 10 TL ile 55 TL arasında çeşidine göre farklılık gösteriyor.

Çarşıda hareket yok

Öte yandan Lefkoşa’da Bandabuliya (Belediye Pazarı) bayram havasına henüz girmezken, önümüzdeki günlerde çarşının canlanması bekleniyor.

Vatandaşlar ne dedi:

Özden Çıraklı (Caramel Şirketi Direktörü):

Satışlarımız yavaş yavaş hareketleniyor. Perakende satışı şimdi hareketlenmeye başladı ancak toptan satışlar genelde bir ay önceden başlıyor. Çikolatanın kağıtlı olanlarına daha fazla rağbet var. Personeline ikram etmek isteyenler ise şekerleme tercih ediyorlar. 200’den fazla çeşit çikolatamız var. Madlenlerin kilosu 55 TL, kâğıtlı olanların 65, fındıklı fıstıklı olanların 95 TL. Herkesin bütçesine göre çikolata bulunabilir. Badem şekerlemelerinin kilosu ise 75 TL.

Eşref Şimşek:

Genelde çikolatamızı hem ev hem de müşterilerimiz için alıyoruz.

Fatma Gazi:

Bayramlarda şeker ikram ediyoruz ama bu kez oğlumun sözü için alışveriş yaptım.

Emel Akarsoy:

Çikolata ve şekerlemeleri her bayram, yılbaşı ve Anneler Günü gibi özel günlerde salonumuzun müşterileri için alıyoruz. Ayrıca kendimiz için de satın alıyoruz. Şu anda yaz mevsiminde olduğumuz için badem şekerini tercih ederiz. Kışın daha çok çikolataya yöneliyoruz.

KIBRIS

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.