1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "BAZEN YANLIŞ ANLAŞILMALAR OLABİLİR"
"BAZEN YANLIŞ ANLAŞILMALAR OLABİLİR"

"BAZEN YANLIŞ ANLAŞILMALAR OLABİLİR"

ikna edici cevaplar veremedi..Kıbrıs meselesi, açılmayan dosyalar, bazı ülkelerin negatif şeyleri...

A+A-

BRÜKSEL'DE TEMASLARDA BULUNAN ÇAVUŞOĞLU, AB KOMİSYONU'NUN ÇIKIŞINDA GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI.
 
"BAZEN YANLIŞ ANLAŞILMALAR OLABİLİR"

Brüksel'de Temaslarda Bulunan TC AB Bakanı Ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, AB Komisyonu'nun çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bazen yanlış anlaşılmalar olabileceğine dikkati çeken Çavuşoğlu, "Buradan gelen mesajlar bazen Türkiye'de yanlış algılanıyor, bazen içinde bulunduğumuz zorluklar, Kıbrıs meselesi, açılmayan dosyalar, bazı ülkelerin negatif şeyleri AB'ye bakış açımızı değiştirebilir. Ama değişmeyen birşey var, Türkiye Avrupa'nın ortak değer ve standartlarını benimsiyor, AB'ye tam üye olmak istiyor" diye konuştu.

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Helene Flautre'nin, "Başbakan Erdoğan'ın ikna edici cevaplar veremedi" yönündeki görüşlerinin anımsatılması üzerine AB Bakanı Çavuşoğlu, "Bu konuda katılmak mümkün değil tabii ki, kendisinin görüşüdür. Ama Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz da Başbakanımızın özellikle konuşmasından ve sorulara verdiği cevaplardan duyduğu memnuniyeti herkesin huzurunda söyledi. Sayın Flautre'den de orada böyle bir açıklama gelmedi" ifadelerini kullandı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.