1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BAZI ÇEVRELER, HALKIN UYANIŞI VE BANA VERDİĞİ GÜÇLÜ DESTEK NEDENİYLE TELAŞA KAPILDI”
“BAZI ÇEVRELER, HALKIN UYANIŞI VE BANA VERDİĞİ GÜÇLÜ DESTEK NEDENİYLE TELAŞA KAPILDI”

“BAZI ÇEVRELER, HALKIN UYANIŞI VE BANA VERDİĞİ GÜÇLÜ DESTEK NEDENİYLE TELAŞA KAPILDI”

''Bazı çevreler, halkın uyanışı ve kendisine verdiği güçlü destek nedeniyle telaşa kapıldı'...'

A+A-

 

“BAZI ÇEVRELER, HALKIN UYANIŞI VE BANA VERDİĞİ GÜÇLÜ DESTEK NEDENİYLE TELAŞA KAPILDI”

AKINCI DAYANIŞMA ETKİNLİKLERİNİN ÜÇÜNCÜSÜ DÜN AKŞAM LEFKOŞA’DA DÜZENLEDİ

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, bazı çevrelerin, halkın uyanışı ve kendisine verdiği güçlü destek nedeniyle telaşa kapıldıklarını savundu.

Mustafa Akıncı’yla dayanışma etkinliklerinin üçüncüsü dün akşam Lefkoşa’da Hidden Garden’da düzenlendi.

Mustafa Akıncı Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, etkinlikte konuşma yapan Akıncı, halkın 19 Nisan’daki hedefe büyük bir kararlılıkla yürüdüğünü gören bazı çevrelerin telaşa kapılarak saldırganlaşmaya başladıklarını savundu.

Akıncı, “Bizim meselemiz kişilerle uğraşmak değildir. Esas hedefimizin ülkeyi ileri götürmek olduğunun bilinci içerisinde yolumuza devam edeceğiz. Ancak şu da bilinmelidir ki susuyorsak verilecek cevabımız olmadığından değildir” dedi.

Akıncı, eski alışkanlıklarla oy toplamak amacıyla seçime yönelik istihdamlar, arsa ve menfaat dağıtanların, bu silahlarıyla aslında kendi kendilerini vurduklarını savundu.

Barış, demokrasi, hak ve adalet için başlattıkları mücadelede, partili partisiz her renkten her görüşten insanlarla birlikte yürüdükleri yolun sonunda başarıya ulaşılacağını söyleyen Akıncı, “Bugün, Türkiye’de yüreği yurt sevgisiyle dolup taşan, sadece Türkiye değil dünyanın edebiyat devlerinden biri olan Yaşar Kemal’i kaybettik. Onu saygıyla anıyorum. Bugün yine yüreği insan sevgisiyle dolu Lefkoşa’nın İsmet’ini toprağa verdik. Onu da saygıyla anıyorum. Bu iki ismin benim yaşamımda özel yeri var. Yaşar Kemal’in kitaplarını okuyarak geliştik. Yurt sevgisini, emeğin alın terinin değerini Yaşar Kemal’den, yalansız dolansız sevginin ne olduğunu da sevgili İsmet’ten öğrendik” dedi.

Bugünlerde salon toplantıları yapıldığına ve bu toplantılarda tek bir rengin hâkimiyetinin göze çarptığına dikkat çeken Akıncı, oysa bu ülkede bir cumhurbaşkanının, bir cumhurbaşkanı adayının, tek rengi değil tüm renkleri kucaklaması, tüm partilere eşit mesafesini koruyabilmesi gerektiğini kaydetti.

“ESKİ ALIŞKANLIKLAR DEPREŞTİ”

Akıncı, son günlerde eski alışkanlıkların yeniden gündeme geldiğini, seçim öncesinde kırsal arsa dağıtımı yapıldığını, Kıb-Tek, Kalkınma Bankası’na istihdamlar yapıldığını dile getirdi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunu yapmak için seçimi beklemek mi gerekiyor. İstihdama ihtiyaç varsa neden o seçim davulunun çalmasını bekliyorlar? Bundan kazanç elde edeceklerini sanıyorlar ama bumerang etkisi oluşuyor, kendi kendilerini vuruyorlar. Hepimiz görüyoruz, bir yandan örgütler ‘biz hükümet partisiyle ilişkilerimizi askıya aldık’ derken, bir belediye başkanı ‘siz belediyeleri düşünmüyorsunuz’ diyerek ilişkilerini askıya alıyor. Her şeyi doğru şekilde yapmazsanız olacağı budur. Daha önce bunu yapanların bu yaptıklarından yararlanamadığı gibi bundan sonra da yaralanamazlar çünkü bu halk uyanmıştır.”

Son günlerde bazı çevrelerin, halkın bu uyanışı ve kendisine verdiği güçlü destek nedeniyle telaşa kapıldıkları görüşünü de dile getiren Akıncı, “Bu telaşlanmayla saldırganlaşmaya başlayanlar var. Bizim rağbet etmeyeceğimiz üsluplarla üzerimize gelmeye çalışıyorlar. Biz, düzeyimizi her zamanki gibi koruyarak ana meselemizin kişilerle uğraşmak olmadığı, bu ülkeyi ileri götürmek olduğunun bilinci içerisinde yolumuza devam edeceğiz. Şunu herkes bilsin ki susuyorsak, verilecek cevabımız olmadığından değildir” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.