1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAZI İNŞAATLARDA GÜVENLİK SAĞLANMIYOR
BAZI İNŞAATLARDA GÜVENLİK SAĞLANMIYOR

BAZI İNŞAATLARDA GÜVENLİK SAĞLANMIYOR

Ortaköy Bölgesi...

A+A-

Bazı inşaatlarda güvenlik sağlanmıyor

Ortaköy’de bir inşaata ait olan kum ve tuğla yığının yolu işgal ettiğini söyleyen vatandaşlar, inşaat güvenliğinin sağlanmadığını ifade etti.

Ortaköy Bölgesi’nde yapılan bir inşaatta güvenlik amaçlı tedbir alınmaması, vatandaşı tedirgin ediyor. Gazetemize ulaşan vatandaşlar, inşaatta kullanılacak temel malzemeler arasında yer alan kum ve tuğlaların, yolun içinde durduğunu söyledi. İnşaat künyesinin olmamasını da dile getiren vatandaşlar, bu durumun kayıt dışılık çağrışımı yaptığını belirtti. Ayrıca inşaatın etrafı, güvenlik şeridi ile çevrilmiş değil.

“Denetimler yetersiz”

Vatandaşlar, inşaatların yetki belgesini veren belediyelerin, proje başlangıç ve bitiş sürelerinde yeterli denetim yapmadığını ileri sürdü. Bölge halkı inşaat sahiplerinin duyarsızlığının, çevre ve insan sağlığı açısından birçok sorun yarattığını dile getirdi. Bölgede ikamet eden bir vatandaş, “İnşaatın, yoldan geçenlere ve çevreye zarar vermemek adına kapatılarak yürütülmesi gerekirken, her şeyi apaçık ortada bırakan bu duyarsız ve bencil yapıya ilk anda dur diyecek makam olan Lefkoşa Türk Belediyesi’ni göreve davet ediyoruz” dedi.

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.