1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAZI KAVŞAKLARDA YARIN TRAFİK SAYIMI YAPILACAK
BAZI KAVŞAKLARDA YARIN TRAFİK SAYIMI YAPILACAK

BAZI KAVŞAKLARDA YARIN TRAFİK SAYIMI YAPILACAK

Trafik sorunu...

A+A-

 

BAZI KAVŞAKLARDA YARIN TRAFİK SAYIMI YAPILACAK

Girne Belediyesi, kentteki trafik sorununu ortadan kaldırmaya yönelik hazırlanacak Trafik Master Planı için veri toplama çalışmalarına devam ediyor.

Girne Belediyesi Bayındırlık Bölümü, Trafik Master Planı çalışmaları çerçevesinde yarın Hirondel Çemberi, Yeni Liman Çemberi, Beylerbeyi Işıkları ve Bektaş Market yanı olmak üzere toplam 5 kavşakta trafik sayımı gerçekleştirilecek.

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, sayım çalışması, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ile işbirliği içinde kent geneli trafik akışına veri toplamak için trafiğin en yoğun saatlerinde yapılacak.

Açıklamada, Trafik Master Planı’nın 6 ayda tamamlanacağı ve gerekli veriler toplandıktan sonra Girne’de sağlıklı bir kentsel ulaşım hedeflendiği kaydedildi.

“BU VERİLER SAYESİNDE TRAFİK MASTER PLANI HAZIRLANACAK”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, konuyla ilgili açıklamasında, kentte trafik sorununu çözme yönünde sürdürülen çalışmalarda trafik ile ilgili veri toplama işlemlerine başlandığını belirtti.

Toplanan veriler sayesinde Trafik Master Planı hazırlanacağını kaydeden Güngördü, yapılan çalışmalarda Girne’deki trafik sorununu çözmeyi amaçladıklarını ifade etti. Güngördü, çalışma sonucunda, bazı yolların akış yönleri değişebileceği, çift yönden tek yöne dönüşebileceğini ve bazı bölgelerde de otoparklar yapılabileceğine vurgu yaptı.

Güngördü, şöyle devam etti:
“Girne’de bir trafik sorunu vardır. Ana akslarımız tıkanıyor. Hirondel Çemberi ile Colony Otel bölgesi arası ve belediye binası Türk Ocağı arasında bir trafik sorunu yaşanıyor. Özellikle de hafta sonları insanların, yani kenti ziyaret etmeye gelenlerin en büyük şikâyeti budur. Bu sorunları ortadan kaldırabilmek için trafik uzmanlarıyla çalışıyoruz. Kentin verileri sayesinde şehirde bir Trafik Master Planı hazırlanacak.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.