1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAZI SENDİKALAR YARIN GİRNE’DE GREV VE EYLEM YAPACAK
BAZI SENDİKALAR YARIN GİRNE’DE GREV VE EYLEM YAPACAK

BAZI SENDİKALAR YARIN GİRNE’DE GREV VE EYLEM YAPACAK

Bazı sendikalar “hükümetin çalışanlar ve sendikalara yönelik politikalarını eleştirmek” amacıyla, yarın Girne’de bir dizi eylem ve grev yapacak

A+A-

EYLEM 25 MART’TA DA LEFKOŞA’DA YAPILACAK

Bazı sendikalar “hükümetin çalışanlar ve sendikalara yönelik politikalarını eleştirmek” amacıyla, yarın Girne’de bir dizi eylem ve grev yapacak.

Eylem programı çerçevesinde geçen hafta Gazimağusa’da eylem ve grev yapan sendikalar, yarın Girne ve 25 Mart Çarşamba günü de Lefkoşa’da grev ve eylemlerine devam edecek.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ve Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş) yarın Girne’de grev yapacağını açıkladı. 

OLGAÇER

KTÖS Yürütme Kurulu adına açıklama yapan Hikmet Olgaçer, yarın Girne 23 Nisan İlkokulu, Şht Hasan Cafer İlkokulu, Karakum Anaokulu ve Girne Maarif Anaokulu’nda grev yapacaklarını duyurdu.

Olgaçer, grevin 10.00-12.00 saatleri arasında gerçekleştirileceğini kaydetti.

Hikmet Olgaçer, “asimilasyon ve entegrasyon politikalarına” karşı çıkmak, başta “Göç Yasası” olmak üzere, “dayatılan fakirleştirme politikalarını reddetmekle” ilgili olarak yarın Girne’de bazı okullarda grev yapacaklarını belirtti.

GÖKÇEBEL

Öte yandan KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, yarın Anafartalar Lisesi, 19 Mayıs TMK, Oğuz Veli Ortaokulu ile Girne Pratik Sanat Okulu’nda saat 10.00-12.00 saatleri arasında grev yapılacağını duyurdu.

Gökçebel, yarın Girne Kaymakamlık Önü’nde toplanılarak, Girne Belediyesi yanında eylem yapacaklarını kaydetti.

Tahir Gökçebel, sendikalar tarafından “Göç Yasası” olarak nitelendirilen düzenlemeler sonrasında istihdam edilen tüm öğretmenlerin de yarın 08.00-13.00 saatleri arasında grev ve eylemde olacağını söyledi.

Gökçebel, 25 Mart Çarşamba günü ise grev ve eylemlerinin Lefkoşa merkez okullarında devam edeceğini belirterek, Lefkoşa’daki grevlerin Türk Maarif Koleji, Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu, Atleks Sanverler Ortaokulu, Haydarpaşa Ticaret Lisesi, Atatürk Meslek Lisesi, Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi, Lefkoşa Türk Lisesi, 20 Temmuz Fen Lisesi, Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, Demokrasi Ortaokulu, Bayraktar TMK, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi ve Bayraktar Ortaokulu’nda gerekleştirileceğini kaydetti. 

DEV-İŞ DE GREV YAPACAK

DEV-İŞ’e bağlı Devrimci Genel-İş, sendikaların ortak eylem programı uyarınca, yarın 10.00-12.00 saatleri arasında Girne Belediyesi’nde greve çıkacağını açıkladı.

DEV-İŞ Başkanı Hasan Felek imzasıyla yayınlanan yazılı açıklamada, “Hükümetlerin acizliğini, emek-sermaye mücadelesinde sermayeden yana duruşu, ‘Göç Yasasını’, asgari ücretin sefalet ücreti haline getirilmesini, özel sektörde sendikasız kölelik şartlarında çalıştırılmayı, özelleştirme adı altında yapılan ve yapılmak istenen peşkeşleri, çalışma hayatına entegre edilen taşeron sistemi ile oluşturulan komisyoncu simsarlık düzenini protesto etmek için”, greve gidileceği kaydedildi.

Felek açıklamasında, “İnsanca onurlu bir yaşam için, DEV-İŞ’e bağlı Devrimci Genel-İŞ sendikası, 18 Mart Çarşamba 10.00-12.00 saatleri arasında Girne belediyesinde greve çıkacak ve oluşturulan platform içindeki tüm diğer Sendikalarla birlikte belediye önünde eylem gerçekleştirecektir. Tüm emekçiler eyleme davetlidir” ifadelerine yer verdi.          

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.