1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAZI SORUNLAR VAR
BAZI SORUNLAR VAR

BAZI SORUNLAR VAR

Yayalaştırma Projesi”ne bağlı olarak belli saatlerde trafiğe açılan Asmaaltı Çarşısı’nda sürekli trafik ihlalleri yaşanıyor

A+A-

Lefkoşa’da esnafı ikiye bölen “Asmaaltı Yayalaştırma Projesi” kapsamında Asmaaltı Çarşısı’nın trafiğe kapatılmasının ardından çarşı içindeki trafikte bazı sorunlar yaşanıyor.

Yayalaştırma Projesi’ne bağlı olarak belli saatlerde trafiğe açılan Asmaaltı Çarşısı’nda sürekli trafik ihlalleri yaşanıyor.

Bölge sakinleri tek yön ve çıkmaz sokak olarak belirlenen ara sokaklarda yaşanan trafik ihlallerinden ve polisin denetim yapmamasından şikayet etti.

Birçok araç sürücüsü, çarşı içinde proje kapsamında trafiğe kapatılan ve Girne Kapısı’na çıkan eski çıkış yollarına girip trafiği ihlal ediyor.

Konuyla ilgili KIBRIS’a konuşan bölge sakinlerinden Süleyman Polili, “Yetersiz altyapı ve yetersiz bilgilendirme levhaları nedeniyle çarşı içinde çok ciddi bir trafik sorunu yaşanıyor. Arasta içinde sabah saat 10:00’a kadar açık olan tek yön yolları sürücüler çift yön olarak kullanıyor. Günün her saatinde araçlar girilmeyeceği levhalarla belirlenen sokaklara giriyor. Sürücüler arasında sürekli kavga çıkıyor” dedi.

Sürücülerin Arasta içinde projeden önceki trafik yönleri ile kurallarına göre hareket ettiğine ve gün içinde onlarca trafik suçu işlendiğine dikkat çeken Polili, polisin denetim yapması gerektiğini gündeme getirdi.

Süleyman Polili, “Çarşı içinde trafiğe açık olan tüm yollarda sürücüler yeni yol güzergahlarını bilmedikleri ve yeterince bilgilendirici levha olmadığı için trafik kuralları ihlal ediliyor” dedi.

Tek yön ve çıkmaz sokak olarak belirlenen sokaklarda sürekli yaşanan trafik ihlalleri KIBRIS’ın objektiflerine de yansıdı.

Yayalaştırma Projesi kapsamında Arasta Çarşısı’na Vakıflar İdaresi karşısındaki yol ve Kıbrıs Faisal İslam Bankası yanından giriş yapılabiliyor.

Yine proje kapsamında, çarşıdan Belediyeler Birliği binası ve Turizm Bakanlığı ile İzzet Efendi Sokak’tan Girne Caddesi’ne çıkış yapılabiliyor.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.