1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAZILARI PERİŞAN HALDE
BAZILARI PERİŞAN HALDE

BAZILARI PERİŞAN HALDE

Böyle mi hazır?

A+A-

 

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilkokullar dün ders başı yaptı. Ancak okullar açılmadan önce tüm okullarda başlatılan genel temizlik ve tadilat çalışmalarının okullarda okuyan öğrencilerin sağlığı açısından uygun olup olmadığının kimler tarafından kontrol edildiği bilinmiyor.

Önceki gün Lefkoşa Surlariçi’ndeki Atatürk İlkokulu Okul Müdürü’nün “okulumuz eğitim yılına hazır, eksiğimiz yok” şeklinde ifadelerine yer verilen haber üzerine okuyucular arayarak, Atatürk İlkokulu’nda tuvaletlerin kirli ve dökülmek üzere olduğunu, okulun da tadilata ihtiyacı olduğunu söyleyerek şikâyette bulundu.

Okula giden muhabirimiz, tuvaletlerin hijyen koşullarına uygun olmadığını ve tamire ihtiyacı olduğunu gözlemledi. Öte yandan, Sağlık Bakanlığına Bağlı Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Müdürü Emine Güllüelli soruları yanıtladı.

“Okulların temizliğine özen gösteriyoruz”

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Müdürü Emine Güllüelli okullarda denetimlerin sıklıkla yapıldığını ifade etti. Güllüelli, okulların tatil dönemlerinde bu denetlemelerin yapılmadığını, ancak okulların açılması ile belirlenen program çerçevesinde tüm okulların denetlendiğini söyledi.

Denetleme konuları ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmelerinin olduğunu da belirten Güllüelli, okullarda kantin, tuvalet ve çevre temizliklerine özen gösterdiklerinin altını çizdi.

Su deposunda ölü kedi çıkmıştı

Yapılan şikâyetleri ihbar olarak kabul ettiklerini ve şikâyetin yapıldığı kurum kuruluş ve okullarda denetlemeler yapıldığını söyleyen Güllüelli, Yenicami İlkokulu’nda geçen ay meydana gelen ve basına yansıyan ‘su deposundaki ölü kedi’ ilgili konuya da değindi.

Söz konusu okul hakkında basına yansıyan haberi ihbar olarak kabul ettiklerini söyleyen Güllüelli, ilgili okula giderek gerekli incelemeleri yaptıklarını ve okul yetkililerinin uyarıldığını belirtti.

Okulun sularından numuneler alınıp devlet laboratuarına gönderildiğini ifade eden Güllüelli, sonuçlarının ise en kısa sürede çıkacağını kaydetti.

Haberal Kıbrıslı

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.