1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BBC GİRNE'DE İZ PEŞİNDE! ...HERKESİ KORKUTMUŞ GİBİ...
BBC GİRNE'DE İZ PEŞİNDE! ...HERKESİ KORKUTMUŞ GİBİ...

BBC GİRNE'DE İZ PEŞİNDE! ...HERKESİ KORKUTMUŞ GİBİ...

39 milyon sterlinlik servet... Tehlikeli biri!

A+A-
 
BBC, Girne’de uyuşturucu kaçakçısının izlerini aradı

İngiliz Yayın Kurumu (BBC), İngiltere’nin en azılı uyuşturucu kaçakçılarından olan ve bir süre de KKTC’de yaşayan Martin Evans (52) ile ilgili hazırlanan bir programın çekimleri için Kıbrıs’taydı.

 

BBC’nin Galler’deki merkezinde görev yapan “Week-In Week-Out” programın sunucusu Tim Rogers ile kameraman Jenny Casterton, Evans’ın bir yıl boyunca yaşadığı Alsancak ve çevresinde araştırma yaparak, firarinin adadayken nasıl bir hayat sürdüğünü öğrenmeye çalıştı.

Önceki gün Polis Genel Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Amiri Ediz Aytan ile röportaj yapan BBC ekibi, daha sonra İngiliz Sakinleri Derneği (BRS) Başkan Yardımcısı ve Muhafazakâr Parti eski millet vekili Stephen Day ile görüştü.

Evans’ın Kıbrıs’ta neler yaptığı konusunda bilgi toplamaya çalışan BBC, Girne sahil şeridinin batı kısmında yaşayan İngilizlerle görüştü. Birçok İngiliz, Evans’ı tanımalarına rağmen kameranın karışına geçmek bir yana, program sunucusu Rogers’e bilgi vermeyi dahi reddetti.
Alsancak ve çevresinde yaşayan İngilizler, Evans’ın tehlikeli biri olması nedeniyle ona bulaşmak istemediklerini söylemekle yetindi.

39 milyon sterlinlik servet

Aynı zamanda hırsız ve dolandırıcı olduğu öne sürülen Evans, uyuşturucu kaçakçılığından İngiltere’de 21 yıl hapse mahkum edilmişti. 2011’de, cezasının bitimine bir kaç yıl kala hafta sonu iznini fırsat bilerek Kıbrıs’a gelen Evans, 2012’de Güney Afrika’ya gitmiş ancak geçtiğimiz Ağustos tutuklanarak İngiltere’ye iade edilmişti. Galler’in Swansea bölgesinden olan Evans’ın sadece uyuşturucu kaçakçılığından 39 milyon Sterlin kazandığı düşünülüyor.
Yaklaşık bir yıl boyunca Alsancak’ta ikamet eden Evans’ın adı, Kıbrıs’ta olduğu düşünülen birisi olduğu belirtilmiş ve İngiltere’nin en çok aranlar listesinde yer almıştı. Evans’ın, isminin listede yayınlanmasının ardından tutuklanacağını anlayıp Güney Afrika’ya kaçtığı düşünülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.