1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Bebeğe bira biberon mu?
Bebeğe bira biberon mu?

Bebeğe bira biberon mu?

Bebeğe bira biberon mu?

A+A-

Bir bebeğe bira vermenin sözü bile edilemez ama Los Angeles Times’da iki gün önce tesadüfen okuduğum bir haber beni gerçekten şaşırttı. Bebek ve çocuklara yönelik eşyalar satan Amerikalı bir şirket nisan ayından itibaren bira şişesi şeklinde biberon satmaya hazırlanıyormuş. Biberonlar 12 dolar yani 30 lira civarı olacakmış.

Aslında olay haberi veren gazetedeki muhabirin yaptığı gibi hafife alınacak, esprisi yapılacak bir şey de değil. Sorun sadece bira şişesi gibi duran bir biberon yapmış olmaları da değil. Bebekler ve çocuklar için büyüklere yönelik eşyaların türevlerini yapmak artık gereğinden fazla abartılmaya başlandı.

Topuklu ayakkabılar, rujlar, ojeler, tabancalar, tüfekler derken sıra alkollü bir içeceğin şişe formatının kullanılmasına dek geldi dayandı. Bir bebeğe yetişkinlere dair objeler vermek nasıl bir gerekçeye dayandırılabilir ki? Vaktinden önce büyümeleri mi isteniyor yoksa sonuçları düşünülmeden sadece eğlencesine mi yapılıyor?

Çocuklarda da ebeveynlerinde de anlamsız bir büyümeye özenme, bir telaş var.

Hiç merak etmeyin o bebekler çok çabuk büyüyor. Ben bir anne olarak çocukların ne kadar hızlı büyüdüklerini çok iyi biliyorum. Her şeyi çok daha hızlı tüketen bir çağdayız maalesef. Bebeklerin bebek olmaları bile tüketilmek isteniyor. Hemen büyüsünler büyümüş gibi olsunlar.

Böyle olunca da firmalar farklı olmak adına kantarın topuzunu kaçırıyor, yaratıcılığın sınırlarını fazla zorluyor. Bakalım Amerikan toplumu nasıl bir tepki verecek, mağazanın önünde bira şişesi şeklindeki biberonu almak için kuyruklar oluşacak mı?

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.