1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BEBEĞİNE HASRET
BEBEĞİNE HASRET

BEBEĞİNE HASRET

Henüz iki yaşında iken dünyadan habersiz ...Kader onu Kıbrıs'ın Kuzey'ine savurdu... ''Uyuşturucu tesiri altında araba kullanırken kaza yaptım, az kalsın yayaları öldürecektim.'' Claire, talihsiz yaşamını şöyle anlatıyor:

A+A-

Claire Loise Eva henüz 23 yaşında... Kader onu İrlanda’dan koparıp, Kıbrıs’ın kuzeyine getirmiş...

Henüz iki yaşında iken dünyadan habersiz olan Claire’nin babası pilot Peter Dimond, Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir’i Kuzey Kıbrıs’a kaçırdıktan bir süre sonra ailesini de buraya getirmiş ve Gazimağusa’da yaşamaya başlamış.

Claire, uzunca bir süre Palm Beach Otel’de konakladıktan sonra, ayrı bir eve çıkmış. Kıbrıs’ı sevmiş, birçok arkadaşlıklar edinmiş ve hiç beklemediği bir anda hamile kalarak bugün iki buçuk yaşında olan bebeğini dünyaya getirmiş. Ve kendi ifadesine göre; istemediği bu durum karşısında ciddi anlamda bunalım içine girmiş, uyuşturucu kullanmaya ve geçimini sağlamak için satıcılığa yönelmiş.

Geçtiğimiz haftalarda Gazimağusa’daki evinde yapılan bir aramada 530 mg.bonzai bulunununca tutuklanan Claire “birçok yanlışlığın içine düştüm. Uyuşturucu tesiri altında araba kullanırken kaza yaptım, az kalsın yayaları öldürecektim. Ayrıca yanlış bir çevre edindim ve hırsızlık da yaptım. Bunların tümü uyuşturucu tesiri altında işlanmiş suçlardır. Şimdi büyük bir pişmanlık duyuyorum”dedi.

Örnek bir anne olacak  

Hükümsüz tutuklu olarak cezaevine girdikten sonra bebeğini annesine bıraktığını ve onu çok özlediğini söyleyen Claire “eğer iki yıl hapislik verirlerse, çıktığımda 25 yaşında olacağım. Bebeğim de 5 yaşına basacak. Bundan böyle kendime yeni bir hayat kurmak istiyorum. Çevremi, arkadaşlarımı, herşeyi değiştirip, örnek bir anne olacağım” diyor.

Claire, talihsiz yaşamını şöyle anlatıyor:

“Trafik,hırsızlık,uyuşturucu kullanımı ve satmak gibi ayrı ayrı suçlar işledim.Bütün bu suçları işlerken uyuşturucunun tesirinde idim.İki buçuk yaşında bir kızım var.Bu çocuk hayattan hiç beklemediğim bir şeydi, yani anne olmayı beklemiyordum. Ayrıca hazır da değildim.Ve ardından depresyona girdim. Kendimi uyuşturucuya verdim.Hem satıcılık yaptım, hem de içiciyim.Satıcı olduğum için uyuşturucuyu rahatlıkla temin edebiliyorum.Başlama sebebim yanlış çevre ve yanlış arkadaşlıklarım oldu.”

Bunca yıl vatandaş olamadım

Hayatta sadece bebeği ve annesinin olduğunu anlatan Claire, şöyle devam etti:

“1993 yılında KKTC’ye geldik. Asil Nadir’i İngiltere’den kaçıran pilot benim babamdı. Bizi de buraya getirdi. Geldiğimizde Palm Beach Otele yerleştik ve orada yaşamaya başladık. 2000 yılına kadar otelde kaldık. Sonra Asil bey İngiltereye gidip teslim oldu. Annem arkasından gidip dosyalarını götürdü. Bütün bunları yaşamak bana ağır geldi. Daha önce de işlediğim suçlardan dolayı cezaevine hükümsüz tutuklu olarak geldim. Şu anda uyuşturucudan dolayı buradayım. Polis evde 530 mg.bonzai buldu. Avukatım iki yıla kadar hüküm alabileceğimi söylüyor. Kızıma şimdi annem bakıyor. Çok üzülüyorum ve onu çok özlüyorum. Kızım üzülmesin beni sormasın diye annem telefona bile vermiyor onu sesini dahi duyamıyorum. O üzülmesin yeter.

Sınır dışı edileceğim söyleniyor

Ben ingiliz vatandaşıyım ve cezam bitince deport (sınır dışı) edileceğim. Bizi vatandaş yapmadılar. 1993 yılından 2014 yılına kadar başvuru yaptık vatandaşlık için. Ama bürokratik engeller yüzünden bir türlü olmadı. Herşeyden pişmanlık duyuyorum.Tekrar bir şansa ihtiyacım var. Eğer bu kez bana bu şans verilirse uyuşturucudan uzak bir yaşam hedefliyorum ve tabi çevre değişikliği de yapcağım. Arkdaşlarımın yüzünden otelden 50 TL çaldım, bir de polis memurunun evini girip bir Tv’yi alıp balkona çıktım ve komşuya günaydın dedim. Tüm bunları aşırı uyuştutucu aldığım zaman yaptım ve kendimde değildim. Alkollü  olduğum ve uyuşturucu aldığım birgün aşırı süratli araç kullandım ve yayalara çarptım Allah’tan ölüm olmadı. Bundan sonra kızım için örnek bir anne olacağım cezaevinden 25 yaşında çıkacağım, onu bebek bıraktım ve o çocuk olduğunda kavuşacağız.”

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.