1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BEBEĞİNE KAVUŞTU
BEBEĞİNE KAVUŞTU

BEBEĞİNE KAVUŞTU

Küçük yaşta Kıbrıs’a gelen ve....

A+A-

Gazimağusa’ da 8 Şubat 2014 tarihinde kanunsuz uyuşturucu tasarrufu suçlaması ile tutuklanan Claire Louise Eva, Halim Serkan Nebil, 15 yaşındaki S.Y, Cengizhan Birgül,  Eren Arslan ve Turgay MenanTayşi’nin davasında karar dün verildi. Sanıklardan Claire Louise Eva, yaklaşık 3 ay önce Merkezi Cezaevin’nde işlediği suçtan dolayı büyük pişmanlık yaşadığını ifade etmişti.

Claire sözünde durmalı

İrlanda’da dünyaya gelen ve kaderin ailesiyle birlikte henüz 2 yaşındayken Kıbrıs’a sürüklediği Claire, 3 yaşında bir çocuğu olduğunu söyleyerek pişmanlığını şu sözlerle ifade etmişti; “Eğer iki yıl hapislik verirlerse, çıktığımda 25 yaşında olacağım. Bebeğim de 5 yaşına basacak. Eğer bana bir şans tanınırsa, bundan böyle kendime yeni bir hayat kurmak istiyorum. Çevremi, arkadaşlarımı, her şeyi değiştirip, kızıma örnek bir anne olacağım.”

Gazimağusa Mahkemesi’nin dün verdiği karar sonrası teminatla serbest kalan Claire hem çocuğuna hem de özgürlüğüne kavuşmuş oldu

1 gram 6 genci yaktı

Mahkemeye olguları aktaran İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz, sanık 6 Turgay Menan Tayşi’nin Maraş bölgesinde isim bazında tespit edilemeyen bir şahıstan yaklaşık 1 gram uyuşturucu madde alıp  zanlı 1 Claire Louise Eva’nın evine getirerek diğer sanıklar ile beraber içtiğini  söyledi. Narkotik Şube’nin aldığı bir ihbar üzerine konu eve gittiğini söyleyen İldeniz, tüm sanıkların evde tespit edildiğini ve tutuklandığını söyledi. 

15 yaşında ama suç dosyası kabarık

Sanık 1’in benzer,  sanık 5 ve sanık 6’ nın ise sabıkaları olmadığını söyleyen İldeniz, sanık 2 Halim Serkan Nebil’in sanık 3 S.Y’nin ve sanık 4 Cengizhan Birgül’ün benzer sabıkaları olduğunu, üstelik 15 yaşındaki S.Y’nin 6 Şubat tarihinde uyuşturucu suçu nedeni ile Sosyal Hizmetler Dairesinin gözetimi ve sınamasına verilmesinden 2 gün sonra yine benzer bir suçtan tutuklandığını söyledi.

Ticari amaç olmaması hafifletici neden...

Sanık avukatları özet ile sanıkların pişman olduklarını ve mahkemeden özür dilediklerini beyan ettiler. Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi adına kararı okuyan Yargıç Banu Soyer, uyuşturucu suçlarının günden güne artarak toplumda yaygınlaşmaya başladığına dikkat çekti. Mahkemelerin uyuşturucu suçlarına müsamaha göstermesinin mümkün olamayacağını söyleyen Soyer, huzurdaki meselenin uyuşturucu türleri arasında en ağır türlerden biri olan “sentetik cannabinoid” ile ilgili olduğunu, ancak miktarının cüzi olduğunu ve sanıklar tarafından sadece kullanılmak amacı ile tasarruf edildiğini, ticari amacının olmadığının anlaşıldığını söyledi.

3’ü dışarıya, 3’ü içeriye

Sanıkların sabıka durumlarını değerlendirdiklerinde sanık 2 sanık 3 ve sanık 4’ ün benzer sabıkaları olduğunu, özellikle sanık 3’ ün 6 Şubat tarihinde uyuşturucu suçu nedeni ile Sosyal Hizmetler Dairesinin gözetimi ve sınamasına verilmesinden 2 gün sonra yine benzer bir suçtan tutuklandığını söyleyen Soyer,  bu 3 sanığın  ıslah olmadıklarının aşikar bir şekilde anlaşıldığını ve dolayısı ile sanık 2, sanık3 ve sanık4’ e hapislik dışında bir ceza taktir edilemeyeceği kaaatine vardıklarını vurguladı.

Banu Soyer, sanık 1 Claire Louise Eva, sanık 5 Eren Arslan ve sanık 6 Turgay MenanTayşi’ nin 2 yıl boyunca sulh ve sukunu koruyacaklarına dair 50’ şer bin TL’ lik kefalet senedi imzalamalarına emir verdiklerini, sanık 2 Halim Serkan Nebil, sanık 3 S.Y ve sanık 4 Cengizhan Birgül’ ü de 2 ay hapis cezasına mahkum ettikler.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.