1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. BEBEK ARABASININ ÜZERİNE BATTANİYE ÖRTENLER DİKKAT!
BEBEK ARABASININ ÜZERİNE BATTANİYE ÖRTENLER DİKKAT!

BEBEK ARABASININ ÜZERİNE BATTANİYE ÖRTENLER DİKKAT!

Çoğu anne bunu yaz kış yapıyor ama..

A+A-

Siz de bebeğinizi güneşten korumak için yaz günlerinde bebek arabasının üzerine battaniye ya da tülbent mi örtüyorsunuz? Bunu sakın yapmayın!

Birçok anne ve baba çocuklarını güneş ışınlarından korumak için bebek arabasının üzerine battaniye örtüyor. Çocuğunuzu koruduğunuzu düşünüyorsunuz ancak İsveçli bir doktora göre bebek arabasının üstüne battaniye, hatta incecik bir tülbent bile örtmek sıcaklığı kat kat yükselterek ani bebek ölümü sendromu riskini arttırıyor.

Çocuk doktoru Svante Norgren, ince bir tülbentin bile hava sirkülasyonunu engelleyip içerde yoğun sıcaklığa neden olduğunu açıkladı. İsveçli araştırmacıların yaptığı deney, üzeri örtülü bir bebek arabasının içerisindeki sıcaklığın dışardakinden 15 derece daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

Doktor Norgren ayrıca sıcaklığın bebeğe ana rahminde gibi hissettireceğini ve bunun sonucunda bebeğin nefes almayı keseceğini söyledi. Aşırı sıcaklık aynı zamanda ani bebek ölümü sendromuna neden olabilir. Bu yüzden bebeğinizi sıcaktan korumak istiyorsanız bebek arabasının üzerini örtmek yerine bebeğinizi günün en sıcak saatlerinde (11.00 - 17.00) dışarı çıkarmamayı tercih etmelisiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.