1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BECEREMEME DURUMU
BECEREMEME DURUMU

BECEREMEME DURUMU

"Lefkoşa-Güzelyurt anayolu, bariyer döşeme projesi neden tamamlanmadı?"

A+A-

 

“Orada bir başarısızlık vardır. Yapılan çalışmayı becerememe vardır”

“’Can sağlığı’, ‘önemli değil’ diyecek bir babayiğit yoktur. Devlet zaten bu iş için bütçesini ayırmıştır”

 “Yol güvenliği eksik bırakılmıştır. İhale işlerinde mi, firmalarda mı sorun oluştu bilmiyorum”

Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda geçen yıl yapımına başlanan New Jersey tipi bariyer döşeme projesinin bir türlü tamamlanmamasını eleştiren Mehmet Avcı,  devletin yol yapımı konusunda bütçe ayırdığını vurgulayarak, “Devlet bu iş için bütçesini ayırmıştır. Kimse bana ‘gereksizdi’ diyemez, fakat madem gerekli, neden tamamlanmadı? Artık idarecilerin de sorgulanması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda geçen yıl yapımına başlanan New Jersey tipi bariyer döşeme projesi bir türlü tamamlanamadı. Güzelyurt-Lefkoşa anayolu üzerinde geçen yıl yaşanan trafik kazası sonrası 4 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine, korumasız olduğu gerekçesiyle eleştirilen otoyolda korkuluk yapımına başlanılmasına rağmen, geçen süre içinde korkulukların Güzelyurt dönüşü gerçekleşmedi. 

Haberal Kıbrıslı gazetesine değerlendirmede bulunan Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Dr. Mehmet Zeki Avcı bu durumu başarısızlık olarak değerlendirdi. Avcı, “Orada bir başarısızlık vardır. Yapılan çalışmayı becermeme vardır. Yol güvenliği eksik bırakılmıştır. Bu ihale işlerinde mi yoksa firmalarda mı sorun oluştu bilmiyorum ama ihale verilirken ve işlem yapılırken de ihtiyaç vardı diye yapılmıştır. Bu durumun öyle veya böyle çözümlenip sonlandırılması gerekir. Zaten can sağlığı önemli değil diyecek bir babayiğit yoktur” şeklinde konuştu.


“İdarecilerin de sorgulanması gerektiğini düşünüyorum”

Devletin yol yapımı konusunda bütçe ayırdığını vurgulayan Avcı, “Devlet zaten bu iş için bütçesini ayırmıştır. Kimse bana ‘gereksizdi’ diyemez fakat madem gerekli, neden tamamlanmadı? Bu durumun sorumlusu kimdir, onu sorgulamak gerekiyor. Artık idarecilerinde sorgulanması gerektiğini düşünüyorum” ifadesini kullandı.

“Bölgede aydınlatma olmaması olumsuz bir durumdur”

Yarım kalan yolda aydınlatma sorunu yaşandığını ifade eden Avcı, “Bariyerin yapılması konuşulmuştu. Bölgede aydınlatma olmaması olumsuz bir durumdur. Bariyerlerin üzerine sadece aydınlatma yapılacaksa, kavşaklara konulmasının doğru bir tercih olacağına inanıyorum. Bütün yola aydınlatma yapılması şart değildir. Ancak bariyerler üzerine yansıtıcı ışıklar konması gerekiyor” dedi. 

“Bu durum teknik bir yardım isteyen bir şey değildir”

Ülkede yol mühendisliği konusunda değerlendirmede bulunan Avcı sözlerini şöyle tamamladı: 

“Ulaştırma Bakanlığı Karayolları Dairesi’nin görevi zaten budur. Yarım kalan yol yapımında yol mühendisi olmaya gerek yok, bu yola sadece bariyer ve ışıklandırma konacaktır. Bu durum üst düzey veya teknik bir yardım isteyen bir şey değildir. Ülkede hiçbir yolda 100 km’den daha hızlı gidilmez. Benim bildiğim demir bariyerlerin hepsi Türkiye’den ithal ediliyor ve ithal edilirken de Ankara’da veyahut Türkiye’de kendi yasalarına göre olan testleri yapıldıktan sonra ülkeye geliyor. Betonlar için ise belli bir standart olup olmadığını bilmiyorum, o konuda bilgi sahibi değilim. Şu anda betonların test edildiği bir yer olduğunu bilmiyorum.” 

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.