1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BEDELİ AĞIR OLDU
BEDELİ AĞIR OLDU

BEDELİ AĞIR OLDU

Bedeli ağır oldu

A+A-

Gazimağusa’da, elindeki maket bıçağı ile şehrin göbeğinde tehdit ettiği Mustafa Emin Erden’in zorla 150 lirasını alan Ferhat Doğan, 6 ay hapse mahkum edildi

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da 13 Kasım 2014 tarihinde şehrin göbeğinde gerçekleşen soygun olayının faili Ferhat Doğan, dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda yargılanarak 6 ay hapis cezasına mahkum edildi. İddia Makamı adına Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz’in bulunduğu davada sanığı avukat Mustafa Kocatürk savundu.


Ağır Ceza Mahkeme Heyeti adına kararı okuyan Yargıç Mesut Mesutoğlu, sanığın 13 Kasım 2014 tarihinde saat 17.00 sıralarında Gazimağusa’da İsmet İnönü Bulvarı üzerinde, elindeki maket bıçağını müşteki Mustafa Emin Erden’e göstererek cebindeki 20 TL’yi gasp ettiğini söyledi.
Sanığın bununla da yetinmeyip, müştekiyi zor kullanarak yakında bulunan bir ATM cihazına götürdüğünü ve zorla çektirdiği 130 TL’yi de gasp ederek olay yerinden uzaklaştığını belirten Mesutoğlu,  olayda kullanılan maket bıçağının yapılan tüm aramalara karşın bulunamadığını ifade ertti.

50 TL’sini annesine verdi
Sanığın avukatı Mustafa Kocatürk’ün de mahkemeye aktardığı hafifletici nedenlere kısaca değinen Mesutoğlu, avukatın kendilerine sanığın genç ve hayat tecrübesinden yoksun bir kişi olduğunu, psikolojik nedenlerden ötürü çalışamayacak olan bir anne ve babaya sahip olduğunu ve sanığın sirkat ettiği paranın 50 TL’sini de annesine verdiğini aktararak sanığa mülayim davranmasını talep ettiğini anımsattı.

“İşlediği suç müebbet öngörüyor…”
Sanığı gerek kendi kabul beyanları gerekse İddia Makamının mahkemeye sunduğu olgular ışığında suçlu bulup mahkum ettiklerini bildiren Mesutoğlu, sanığın işlemiş olduğu suçun müebbet hapis öngörecek kadar ciddi ve vahim bir suç olduğunu vurduladı. Sanığın, anayasa ile güvence altına alınan mülkiyet hakkına karşı bir suç işlemiş olduğunu belirten Mesutoğlu, bu gibi suçlara ceza takdir edilirken amme menfaatinin ön planda tutulması gerektiğini ifade etti.

Genç olması kurtardı
Huzurlarındaki meselede sanığın siddet kullanarak müştekini parasını gaspettiğini, müştekiyi zorla ATM cihazının yanına götürüp bankamatikten para çektirerek 130 TL’sini daha gasp ettiğini ve bunlarla da yetinmeyip gasp ettiği paranın 50 TL’sini annesine verdiğini anlatan Mesutoğlu, sanığın nedamet getireceğine suçlarının üzerine suç eklediğini vurguladı.

Sanığın genç olmasını, müşteki tarafından affedilmesini, daha önce sabıkasının olmamasını ve suçunu kabul ederek adaletin erken tecellisine katkıda bulunmasını da sanık lehine hafifletici nedenler olarak değerlendirdiklerini belirten Mesutoğlu, sanığa ilk ve son defa olmak kaydı ile fırsat mahiyetinde kısa süreli bir hapislik cezası vermeyi uygun ve adil bulduklarını ifade etti. Mesutoğlu sanığı 6 ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.