1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BEDEVİLERİN DRAMI...
BEDEVİLERİN DRAMI...

BEDEVİLERİN DRAMI...

İsrail hükümeti, Negev çölünde 30 bin Bedevinin göçe zorlanması ve Arapların 550 bin dönüm arazisine el konulmasını öngören yasayı durdurdu.

A+A-

İsrail hükümeti, Negev çölünde 30 bin Bedevinin göçe zorlanması ve Arapların 550 bin dönüm arazisine el konulmasını öngören yasayı durdurdu.

İsrail hükümeti, 30 bin Bedeviyi topraklarından zorla göç ettirerek yerlerine 14 yeni Yahudi yerleşim yeri kurulmasını öngören plandan, yoğun tepkiler üzerine geri atmak zorunda kaldı. İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yigal Palmor, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamuoyunda "Begin-Prawer" planı olarak bilinen yasanın durdurulduğunu belirtti. Palmor, "Hükümet mevcut planı durduracak ve kanunu yeniden hazırlayacak. Başka bir plan getirme niyetinde, çünkü konu çok önemli" dedi.

Begin-Prawer Planı olarak bilinen yasanın mimarı Benny Begin de mecliste gazetecilere yaptığı açıklmada, "(Başbakan Binyamin) Netanyahu tavsiyemi kabul etti ve süreci durdurdu" diye konuştu. Bedevilerin daha önce planın yüzde 80'ini kabul ettiği yönündeki iddialara da değinen Begin, "Ben kimseye 'planımı Bedeviler kabul etti' demedim, onlara hiç sunmadım ki" diyerek kendini savundu.

Negev'de İsrail yönetimi tarafından "tanınmayan" 35 Bedevi köyünün yıkılmasını da öngören tartışmalı yasa, ülke genelinde protestolara yol açmıştı. Düzenlenen büyük gösterilerde çok sayıda Filistinli İsrail güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.