1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BEDİS’TE CARRETTA FACİASI!
BEDİS’TE CARRETTA FACİASI!

BEDİS’TE CARRETTA FACİASI!

Silahla öldürüldü..

A+A-

Gazimağusa’daki Bedis sahilinde önceki gün 11:00 sıralarında, sabah sporu yapan Hüseyin Kemik ve Fikri Marazalı isimli iki genç, “caretta caretta” deniz kaplumbağasını ölü şekilde buldu. Silahla öldürüldüğü tahmin edilen, nesli tükenmekte olduğu için koruma altına alınan “caretta caretta” cinsi kaplumbağayı bulan gençler, vatandaşları ve çevrecileri daha duyarlı olmaya davet etti. Kaplumbağanın vücudunda saçma izleri olduğunu belirten gençler, bunun vicdansızlık olduğunu söyledi.

Öldürülen kaplumbağa için üzüldüklerini dile getiren gençler, “Nerede Turizm Bakanlığı? Çevreciler nerede?” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Nesli tükenmekte olan hayvanların insanlar tarafından da koruma altına alınmasını gerektiğini dile getiren gençler, “Bu kaplumbağanın ölmesi 150 kaplumbağanın dünyaya gelmeyeceği demektir. Herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.

Öldürmeyelim yaşatalım

100 milyon yıldan fazla bir süredir dünyanın okyanuslarında kilometreler kat eden deniz kaplumbağaları, deniz ve kıyı ekosistemlerinin sağlığı açısından vazgeçilmez ve tamamlayıcı bir role sahip. Ancak son 200 yıl içinde artarak devam eden insan faaliyetleri bu eski denizcilerin yaşama şansını azaltıyor.
Haberal Kıbrıslı
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.