1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BEĞENMEYEN GİDEBİLİR”
“BEĞENMEYEN GİDEBİLİR”

“BEĞENMEYEN GİDEBİLİR”

“BEĞENMEYEN GİDEBİLİR”

A+A-

KKTC’nin 31.Yıl Dönümü dün etkinliklerle kutlanırken, deneyimli siyasetçi UBP Milletvekili Ertuğrul Hasipoğlu, KKTC’nin mücadeleler sonucu kurulduğunu, yeni neslin zorluklarla kurulan bu devlete sahip çıkması gerektiğini söyledi. Hasipoğlu, KKTC’nin varlığını kabul etmeyen kişiler olduğunu ifade ederek, “Büyük acılar sonrası kurulan KKTC’yi devlet olarak kabul etmeyenler, beğenmeyenler istedikleri ve beğendikleri yere gidebilir” şeklinde konuştu. Hasipoğlu, “Eğer demokrasi çoğunluğun istediğini olması ise çoğunluk KKTC’nin yaşatılmasını istiyor” dedi. Hasipoğlu, Kıbrıs sorununun ise iki ortak devlet oluşması halinde çözüme kavuşabileceğini ifade ederek, “Ortaklık çerçevesinde olacaksa olsun. Olmayacaksa da biz yolumuza devam ederiz” ifadesini kullandı. Güncel siyasete de değinen Hasipoğlu, Demokrat Parti-Ulusal Güçler Milletvekili (DP UG) Ahmet Kaşif, Hamit Bakırcı, Ergün Serdaroğlu ve Menteş Gündüz’ün partilerinden istifa etme kararını ise “İlahi adalet” olarak nitelendirdi. 

“GENÇLER KKTC’YE SAHİP ÇIKMALI” 

Hasipoğlu, “Bizim neslimiz gençliğini yaşamadı. Biz 1958,1964 ve 1970’li yıllarda bir savaş verdik. Mücadele sonucu bu devleti kurduk. Bizden sonra gelen nesillerin; gençlerin bu ülkeye sahip çıkması gerekiyor ”dedi. 

“YENİ NESİL RUMLARI TANIMIYOR” 

KKTC’ye inanmayan ve devlet kabul etmeyen kesimlere de seslenen Hasipoğlu, “Yeni nesil Rumları tanımıyor. Barış, birleşme gibi bir takım beylik laflarının güzel sözlerin ardından gidiyorlar. Ancak Rumların bizi öldürmek istediği gerçeğini unutmamaları gerekiyor. Biz çok acı çektik; çadırlarda yaşadık, okulları hastane yaptık. Bunlar unutulacak anılar değildir. Ayrıca KKTC’yi beğenmeyen beğendiği yere gidebilir. Eğer demokrasi çoğunluğun istediğini olması ise çoğunluk KKTC’nin yaşatılmasını istiyor” şeklinde konuştu. Hasipoğlu, Kıbrıs sorununun ise iki ortak devlet oluşması halinde çözüme kavuşabileceğini ifade ederek, “Ortaklık çerçevesinde olacaksa olsun. Olmayacaksa da biz yolumuza devam ederiz” dedi.

“İLAHİ ADALET” 

Güncel siyasete de değinen Hasipoğlu, Demokrat Parti-Ulusal Güçler Milletvekili (DP UG) Ahmet Kaşif, Hamit Bakırcı, Ergün Serdaroğlu ve Menteş Gündüz’ün partilerinden istifa etme kararını ise “İlahi adalet” olarak nitelendirdi. Hasipoğlu, “Dört vekilin istifası ile hükümet düşmez. Neden istifa ettiklerini bilmiyorum fakat eğer bakan olmadıkları için istifa ediyorlarsa bunu tasvip etmiyorum. Zaten en baştan UBP’den kopmaları ve DP ile işbirliği yapmaları yanlıştı. İlahi adalete ve UBP’yi bırakıp gidenlerin bu bedeli ödeyeceğini inanıyorum ”şeklinde konuştu. UBP’nin ülkenin mihenk taşı olduğunu kaydeden Hasipoğlu, halkın UBP’ye ihtiyacı olduğunu da sözlerine ekledi. 

StarKıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum