1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BEKLENEN YASA ÖNERİSİ MECLİSE SUNULDU
BEKLENEN YASA ÖNERİSİ MECLİSE SUNULDU

BEKLENEN YASA ÖNERİSİ MECLİSE SUNULDU

KKTC'de erkek eşcinsel ilişkiyi yasaklayarak 5 yıla kadar hapis cezası öngören Ceza Yasası Fasıl 154'de yeni düzenlemeler öngören yasa önerisi Meclis Başkanlığına sunuldu.

A+A-

Doğuş Derya Sosyal Medyadan duyurdu

İşte Açıklaması:

Sevgili dostlar,

Fasıl 154 Caza Yasası ile ilgili olarak Tufan Erhürman ve Fazilet Özdenefe Kürşat ile birlikte birlikte yapmış olduğumuz Değişiklik Öneri'sini bu sabah meclise sunduk. Bu Öneri ile “ahlaka aykırı suçlar” bölümü altındaki maddeleri “cinsel nitelikli suçlar” yeni başlığı altında insan haklarına ve çağdaş normlara uygun bir şekilde yeniden düzenlenmiştir. Bu suçların mağdurlarının yalnızca kadınlar olabileceğine ilişkin çağ dışı yaklaşım terk edilerek cinsel yönelimi, cinsiyet kimliği ve cinsiyeti ne olursa olsun her insanın bu suçların mağduru olabileceğini kabul eden bir yaklaşım benimsenmiştir. Çocukların ve zihinsel engellilerin cinsel nitelikli suçlarla mağdur edilmesi halinde uygulanacak cezalar artırılmış ve bu sosyal grupların cinsel nitelikli suçlara karşı daha iyi korunabilmeleri için gerekli düzenlemeler yapılmıştır. Öneriyle birlikte ülkemizde fuhuş konusunda ortaya çıkan adaletsiz uygulamaları giderilmesi de hedeflenmiştir. Ayrıca kişilerin cinsiyeti, cinsel yönelimi veya cinsiyet kimliğine yönelik zem ve kadih de düzenlenmiştir. Yine yaygın şiddet türlerinden olan Önyargı veya Nefret Saiki ile Psikolojik veya Ekonomik Şiddet Uygulama, mobbing suçunu da içerecek şekilde düzenlenmiştir.

Öneri ile ölüm cezasının yasa kapsamından çıkarılmasını ve ölüm cezasına bağlantılı maddelerin bu doğrultuda revize edilmesi de düzenlenmiştir. Öneri’ye gün içerisinde Meclis’in web sayfasından ulaşılabilirsiniz

Hepimize hayırlı olsun!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.