1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Bel Ağrısı Sanılabilir!
Bel Ağrısı Sanılabilir!

Bel Ağrısı Sanılabilir!

Ciddi belirtileri ve tehlikesi var!

A+A-

Böbrek taşı, enfeksiyon, kist ya da daha ciddi olarak kanser gibi pek çok hastalığın belirtisi olan böbrek ağrısı ile ilgili bilinmesi gerekenleri sizler için haberimizde derledik. Böbrek ağrısı neden olur? Böbrek ağrısı belirtileri nelerdir, böbrek ağrısı nasıl geçer? İşte cevapları...

Böbrekler karnınızın arkasında sırta yakın tarafında, göğüs kafesinin hemen altında, omurganızın her bir tarafında bulunur. Ağrı omurganın solunda, sağında veya aynı anda her iki yerinde de olabilir. Peki, böbrek ağrısı neden olur? Böbrek ağrısı belirtileri nelerdir, böbrek ağrısı nasıl geçer? Merak edilen tüm detaylar haberimizde…

BÖBREK AĞRISI

Böbreklerin işlevi ve amacı, fazla sıvı ve atık ürünleri vücuttan uzaklaştırmaktır. Böbrekler vücudun hem sol hem de sağ tarafında sırt kaslarına karşı üst karın bölgesinde yer alan organlardır.

Böbrek ağrısı, böbreklerde olan bir hastalık, bir darbe ya da yaralanma sonucu vücudun üst karın bölgesinin yan ya da arka tarafında, çoğunlukla tek taraflı hissedilen ağrı ya da rahatsızlık hissidir.

Böbrek ağrısının nedenleri, esas olarak idrar yolu enfeksiyonları ve böbrek taşlarıdır. Bununla birlikte, “böbrek yırtılması” ile sonuçlanabilen penetran ve künt travma gibi birçok başka böbrek ağrısı sebebi vardır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.