1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. BEL AĞRISINA KARŞIN EGZERSİZ YAPIN
BEL AĞRISINA KARŞIN EGZERSİZ YAPIN

BEL AĞRISINA KARŞIN EGZERSİZ YAPIN

Bel ağrısına karşın egzersiz yapın

A+A-

GAZİANTEP Zirve Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı ve Zirve Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ali Cımbız, bel ağrısının sebepleri ve tedavi yollarını anlattı.
 
Günümüzde bel ağrısından en çok şikayet eden grubun hizmet sınıfında çalışanlar olduğunu belirten Cımbız, "Ofis çalışanları işleri gereği devamlı oturma pozisyonunda oldukları için yoğun bel ağrısı çekmektedirler. Bunun temel nedeni omurgadaki disklerin devamlı arkaya doğru itilmiş bir pozisyonda bulunması ve sinirlere baskı yapmasıdır" diyerek ofis çalışanlarının oturma pozisyonu düzeltmeleri gerektiğini söyledi.
 
Bel ağrılarının temel nedeninin fıtık olduğunu da vurgulayan Ali Cımbız, şöyle konuştu:
 
"Fıtık bütün insanlarda bulunan bir rahatsızlık ve fıtığın genel itibariyle bir iyileştirme görevi vardır. Bu görev bel ağrısına sebep olan fıtıkta da geçerlidir fakat bazı ağır vakalarda vücudun kendini onarma görevi devre dışı kalabilmektedir. Vücudumuzdaki bütün yapılar bir hareket mekanizmasına göre tasarlanmıştır. Günde en az 5-6 saat hareket etmenin sağlıklı bir bünye için son derece önemli. Bel ağrısından kurtulmak için yapılması gereken en temel şey yürümek, spor yapmak, asansör kullanmadan merdiven çıkmak gibi vücuda dinamizm katan faaliyetlerde bulunmak gerek."

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.