1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BELA ARIYOR!
BELA ARIYOR!

BELA ARIYOR!

Adanın Kuzeyine bayrak dikecekmiş!

A+A-

Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos zaman olgunlaştığında adanın kuzeyine bayrak dikileceğini söyledi.

 Göreve başlar başlamaz Kardak kayalığına çelenk bırakan, Güney Kıbrıs’ı ziyaretinin ilk günüde ise EOKA’cıların mezarını ziyaret ederek Rum Yönetimine ‘savaş uçağı’ alınmasını tavsiye eden Rum Yunanistan Milli Savunma Bakanı Panos Kamenos, bu kez Kuzey Kıbrıs’a bayrak dikmekten söz etti.

   Güney Kıbrıs’ta görev yapan Yunan Alayı ziyaret eden Kammenos “zaman olgunlaştığında işgal bölgelerine özgürlük bayrağını yeniden dikecek olan  hücum birliği sizsiniz”dedi.
   Rum Politis gazetesi bile, Yunanistan Savunma Bakanı’nın saldırgan politikasına tepki gösterdi. Gazete, konuyla ilgili haberinde  “Saldırgan’ Kammenos... Savaş Uçağı Da Almamızı İstiyor” başlığını kullandı.
   Kammenos’un, Yunan Alayı’nda yaptığı konuşmanın “S-300 fiyaskosu ile tamamlanan Rum-Yunan Ortak Savunma Sahası Doktrini ‘kahramanlık dönemlerini’ hatırlattığı” yorumunu yapan ve bu konuşmayla “savaş ilan ettiğine” işaret eden gazete, haberini iç sayfasında “Panos Kammenos ELDİK Kışlasındaki Açıklaması İle ‘Savaş İlan Etti’... Zaman Olgunlaştığında Hücum” başlığı altında şunları yazdı:
   “ELDİK kışlasını ziyaret eden Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos Kıbrıs’a ilk ziyaretini iddialı tamamladı. Burada yaptığı konuşma ile işgal bölgelerinin geri alınması için hücuma hazırlanmakta olduğumuz imasında bulundu.
   Kammenos, ELDİK askerlerine seslenirken, Milli Savunma Bakanı olarak gerçekleştirmekte olduğu ilk ziyaretinde “zaman olgunlaştığında, işgal altındaki bölgeye özgürlük bayrağını yeniden dikecek olan birlik olacak bir hücum birliğinin kışlasında bulunmaktan büyük onur duyduğunu söyledi.
  ELDİK’teki konuşmasının devamında ‘savaş tonunu’ sürdüren Kammenos ‘Millet ya silahla savaşır veya bugün yaptığı gibi siyasi ve diplomatik düzeyde savaş verir, daha güçsüz kuvvet olsak da yener. Yunan Silahlı Kuvvetleri’nin morali yüksektir. Çünkü biz her zaman vatan toprağını, milli egemenliği ve toprak bütünlüğünü savunduk’ dedi.
   Kammenos’un Yunan Alayı’nın, zaman olgunlaştığında işgal bölgelerine özgürlük bayrağını yeniden dikecek hücum birliği olduğu sözlerini hükümet kaynaklarına sorduk. Yorum yapmaktan kaçınan kaynaklar sadece, Yunanistan ve Kıbrıs’ın, Kıbrıs sorununun müzakereler aracılığıyla çözümünü istediğini açıkça ortaya koyduğunu söylemekle yetindiler.
   Aynı kaynaklar gazetemizin dünkü sayısında yer alan, Panos Kammenos’un Kıbrıs Cumhuriyeti’ne savaş uçağı satın alması yönündeki önerisini de yorumlamak istemediler. Silahlanma planlarına Kıbrıs Savunma Bakanlığı tarafından karar verildiğini söylemekle yetindiler.”
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.