1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BELEDİYE BAŞKANININ BİLE HABERİ YOK!
BELEDİYE BAŞKANININ BİLE HABERİ YOK!

BELEDİYE BAŞKANININ BİLE HABERİ YOK!

Kime gitti?

A+A-

İskele hudutları içerisinde deniz sahilinde Ötüken kavşağı yanındaki 55 dönümlük orman alanı sessiz sedasız kiraya verildi. Ne maksatla verildiği belli olmayan orman alanının kiralanması  gelen bir ihbar sonucu ortaya çıktı.

Haluk DOĞANDOR

İskele hudutları içerisinde deniz sahilinde Ötüken kavşağı yanındaki 55 dönümlük orman alanı sessiz sedasız kiraya verildi. Ne maksatla verildiği belli olmayan orman alanının kiralanması gelen bir ihbar sonucu ortaya çıktı.

İskele hudutları içinde kalan sahilde çam ağaçları ile dolu ağaçlık alanın bir şirkete kiralandığı öğrenildi. Ülkede az sayıda kalan ormanlık alanların kiralanması tepki toplarken yeni bir kiralama yapılması şaşkınlık yarattı.

55 DÖNÜM SAHİLDE ÇAM ORMANI

Star Kıbrıs’a gelen bir ihbar sonucu olayı araştıran gazetemiz muhabiri, İskele hudutları içerisinde Ötüken Kavşağı yanında bulunan 55 dönümlük ormanlık alanın bir turizm şirketi adıyla kiralandığını öğrendi. T.Y isimli şahsın sahibi olduğu T.G.C Turizm Şti. Ltd. deniz sahilinde bulunan çam ağaçları ile kaplı 55 dönümlük alanı kiraladı.

Sessiz sedasız kiralanan bu yerin kiralama işlemlerinin geçtiğimiz yılın sonlarında yapıldığı öğrenildi.


OLAYI SİZDEN DUYUYORUM

Konuyla ilgili sınırları bulunan İskele belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nu arayıp konu hakkında bilgi edinmek istediğimizde “Olayı ilk sizden duyarım, ben buranın seçilmiş belediye başkanı olarak benim sınırlarım içerisinde yer alan bu ormanlık alanın kiralanması hakkında hiçbir bilgim yok. İlgili devlet dairesi ile temasa geçerek araştıracağım” diye konuşan Sadıkoğlu kiralanma olayına sert tepki gösterdi.

ÇEVRE PLATFORMU’NDAN TEPKİ GELDİ

Kiralama hakkında bilgisine başvurduğumuz Kuzey Kıbrıs Çevre Platformu temsilcisi Teksen Köroğlu, olay karşısında şaşkınlığa uğradığını belirterek, “Yine geçen hafta Star Kıbrıs’ın ortaya çıkardığı Tatlısu’da meydana gelen kiralama olayına tepki gösterirken, yeni bir kiralamanın ortaya çıkması çok vahim bir olaydır” diye konuştu. Köroğlu, az sayıdaki ormanlarımızın rant uğruna birilerine peşkeş çekilmesi asla kabul edilemez. Bu olayları Çevre Platformu gündemine getirip gerekli değerlendirmeleri yapacağız dedi.

Tatlısu’da yapılan deniz sahilinin kiralanması sonrasında Star Kıbrıs’a gelen çok sayıda yeni kiralama olayları gazetemiz tarafından da ayrıca inceleme ve araştırmaya alındı.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.