1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "BELEDİYE BAŞKANLIĞI HALKLA BİRE BİR TEMAS İÇİNDE OLMAYI GEREKTİRİR"
"BELEDİYE BAŞKANLIĞI HALKLA BİRE BİR TEMAS İÇİNDE OLMAYI GEREKTİRİR"

"BELEDİYE BAŞKANLIĞI HALKLA BİRE BİR TEMAS İÇİNDE OLMAYI GEREKTİRİR"

Cumhurbaşkanı Akıncı,

A+A-

 

AKINCI: “MANEVİ BAĞ, BİLGİ ALIŞ VERİŞİ VE TEKNİK YARDIMLAŞMA ÖNEMLİ”

DOĞAN: “KARDEŞLİK İLİŞKİSİNİN PEKİŞTİRİLMESİNE KATKI KOYMAK İSTİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, belediye başkanlığının halkla bire bir temas içinde olmayı gerektiren ve ancak yurttaşa hizmet verilebilirse huzur sağlayan bir görev olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir ile kardeş belediye protokolü imzalamak için ülkede bulunan Kocaeli İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ı kabul etti.

AKINCI: “İZMİT’İN AYRI YERİ VAR”

Cumhurbaşkanı Akıncı, kabulde yaptığı konuşmada, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanlığı görevine geldiğinde ilk yurt dışı ziyaretini İzmit’e gerçekleştirmesi ve o dönemde İzmit’te yer alan Marmara ve Boğazlar Birliği Kongresi’nde edindiği dostluklardan dolayı, İzmit’in kendisi için ayrı bir yeri olduğunu söyledi.

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nin kurulmasında da İzmit’te edindiği dostlukların önemli katkısı olduğunu kaydeden Akıncı, kardeş belediye ilişkilerinin maddiyat içerikli olması gerekmediğini, “manevi bağ, bilgi alış verişi ve teknik yardımlaşmanın önemli” olduğunu belirtti.

Akıncı, belediye başkanlığı görevinin halkla bire bir temas içerisinde olunmasını gerektirdiğini kaydederek, ancak yurttaşa hizmet verilebildiği takdirde huzur sağlayan bir görev olduğunu kaydetti.

DOĞAN: “KARDEŞLİĞİN PEKİŞMESİNE KATKI…”

Kocaeli İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan da konuşmasında, Türkiye ile KKTC arasındaki “kardeşlik ilişkisinin pekiştirilmesine katkı koymak” istediklerini ifade etti.

Roma İmparatorluğu’na başkentlik yapan, sanayi kenti olarak bilinen ancak bugün turizm kenti olma hedefinde ilerleyen İzmit’in ilk kez bir belediye ile kardeş belediye protokolü imzalayacağını ifade eden Doğan, Yeniboğaziçi Belediyesi ile kültür ve şehircilik alanlarında geliştirilecek projeler ve tecrübe paylaşımı ile ilişkileri geliştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.