1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BELEDİYE ÇALIŞANLARI 2 AYDIR MAAŞ ALAMIYOR!
BELEDİYE ÇALIŞANLARI 2 AYDIR MAAŞ ALAMIYOR!

BELEDİYE ÇALIŞANLARI 2 AYDIR MAAŞ ALAMIYOR!

Yenierenköy Belediyesi çalışanları maaş alamıyor!

A+A-

Yenierenköy Belediyesi çalışanları iki aydır maaş almıyor. 13. maaşını da henüz ödenmeyen çalışanların birçoğu, evine ekmek götüremeyecek duruma geldi.  Kimi çalışan, elektrik borcunu ödeyemedi, kimiyse çocuğunun okul parasını yatıramadı.

Ayşe BULUT

Yenierenköy Belediyesi’nin 120 çalışanına aylık 380 bin TL olmak üzere toplam 760 bin TL ödemesi gerekiyor. Çalışanın iki maaş alacağı olduğu için bu miktar 350 bin TL yapıyor. Bir de 13’üncü maaş ödemesi duruyor.

Belediyenin iki maaş ve 13’üncü maaşı ödeyebilmesi için toplam 1 milyon 110 bin TL’ye ihtiyacı var. Ancak Yenierenköy Belediye Başkan Vekili Mehmet Kadı, batmış bir belediyeyi devraldığını belirterek, çalışanları en kısa zamanda ödemek için uğraştığını söyledi.

Kadı, göreve geldiği günden bugüne her geçen gün kasaya düşen paranın arttığını, ancak belediye çalışanlarını destek almadan ödeyemediğini belirtti.

Maliye Bakanı’yla da iyi istişare içerisinde olduklarını ve güzel projeler ürettiklerini ifade eden Kadı, belediye çalışanlarını en kısa zamanda ödeyeceğini söyledi ancak tarih vermedi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.