1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BELEDİYE DEVLETİ DAVA EDECEK!
BELEDİYE DEVLETİ DAVA EDECEK!

BELEDİYE DEVLETİ DAVA EDECEK!

Belediye devleti dava edecek!

A+A-

Net Holding Turisttik Hizmetler Ltd.’nin Alsancak Belediyesi’nin Mare Monte’de başlattığı çalışmaları durdurmak amacıyla açtığı davanın ardından belediye de devletin birçok kurum ve kuruluşuna dava açmaya hazırlanıyor.

Havadis - Ceren Özbil

Alsancak Belediyesi avukatı Buğra Akter konu ile ilgili basına açıklama yaptı. Akter, Vakıflar İdaresi’nin kendine ait olmayan bir alanı kiraladığını ve ayrıca kira sözleşmesindeki şirketle alanı kullanan şirketin farklı olduğunu iddia etti.

Akter: Bazı tespitlerde bulunduk

Akter, Net Holding Ltd.’nin ara emri davasına başvurmasının ardından bazı incelemelerde bulunduklarını ve bu incelemeler doğrultusunda devletin bazı kurum ve kuruluşlarına dava açtıklarını anlattı. İki ayrı dava açtıklarını kaydeden Akter şu şekilde konuştu:

“Bu süreç Net Turistik Hizmetler Ltd. belediye aleyhine bir dava açtı ve bu davada belediye aleyhine bir ara emri talebinde bulundu. Ara emri talebi de sahil şeridinde çok uzun süredir bulunan Alsancak Belediyesi’nin tasarrufunda olan kafeterya ya da bar nitelendirebilecek bir yere girmemizi engellemek amacıylaydı. Söz konusu dava ile ilgili henüz bir ara emri kararı verilmiş değil. Ancak bizim çalışmalarımız bu davadan sonra oldu. Bu dava mayıs ayı ortalarında gündeme geldi. Bu kısa sürede yapılan araştırmada birçok hususu ortaya çıkardık. İki tane dava açtık. Birincisi Bakanlar Kurulu, Maliye Bakanlığı ve Tapu ve Kadastro Dairesi’dir. Bir diğeri ise Vakıflar İdaresi ve Din İşleri Dairesi’nin ilgili yönetim kurulu, Başbakanlık, Bakanlar kurulu ve Cumhuriyet Meclisi’dir.

harita-001.jpg

“Bina harita dışındadır”

Akter, Net Holding Ltd.’nin şu anda belediyenin plajda bulunan kafeteryada başlattığı çalışmaları durdurması için açtığı ara emri davasındaki söz konusu alanın kira sözleşmesi dışında olduğunu anlattı: Akter bunun açıkça Vakıflar İdaresi’nden alınan haritada görülebileceğini belirtti ve bu nedenle ilgili kurumlara dava açtıklarını ifade etti.

“Sözleşmedeki şirket farklı”

Akter sözleşmede adı geçen şirketle alanı kullanan şirketin farklı olduğuna işaret etti ve şu şekilde konuştu:

“Net Turistik Hizmetler Ltd. KKTC’de kurulmuş bir şirkettir. Ancak az önce Cumhuriyet Meclisi’nin 2007 yılındaki bu kararı onay olmaksızın ve Vakıflar Örgütü’nün kararı da bir kira ilişkisinin kurulabilmesi için ön koşuldur. Yasaya göre Net Holding AŞ.’ye kiralanması yönünde açık bir ifade vardır ve bu şekilde onaylanmıştır. Net Holding AŞ. Türkiye’de kurulmuş bir anonim şirket olup hiçbir şekilde Net Turistik Hizmetler’le aynı tüzel kişi değildir. İki farklı tüzel kişiden söz ediyoruz. Diğer bir iddiamız ise ortada bir kira sözleşmesi yoktur.”

“Açıkça belirtiliyor”

Şehir ve Planlama Dairesi’nin “sahil şeridinin kamu kullanımına açık bırakılmasını ve herhangi bir tel örgü ve benzeri malzeme ile kesilmemesi” gerektiğini belirttiğini kaydeden Akter şu ifadeleri kullandı:

“Kıyılarımız halkımızındır. Anayasa’nın öngördüğü gibi özel mülkiyet hakları korunmalıdır. Ancak buraya bakıldığında birçok makamın yeterli bilgiye sahip olmadığı makamın gerekli araştırmaları yapmadığı kısa süre zarfından bilgimize geldi. Bunlar sahil şeridi olarak ilan edildi. Hiçbir şekilde halkın girmesi engellenemeyecek arazilerdir. Sahil şeridine halkın gitmemesine engel olunamayacağı yönünde maddeler vardır.”

haritax.jpg

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.