1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "...BELEDİYE MECLİS TOPLANTISINA KATILMAYIN, SUÇA ORTAK OLMAYIN"
"...BELEDİYE MECLİS TOPLANTISINA KATILMAYIN, SUÇA ORTAK OLMAYIN"

"...BELEDİYE MECLİS TOPLANTISINA KATILMAYIN, SUÇA ORTAK OLMAYIN"

Meclis toplantısı ile ilgili açıklamalar;

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi Girne Belediye Başkan Adayı Av. Mustafa Şener, bugün saat 14:00'te gerçekleşecek olan Girne Belediyesi Meclis toplantısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Belediye Meclisi toplantısının gündeminde, devam eden ihalelerde müteahhitlerin süre uzatma taleplerinin görüşülmesi, Açık Pazar Alanı'nın, Turgut Tahsin Sokak – 20 Temmuz Kordonboyu Caddesi Kaldırım ve Altyapı ihalesinin sürelerinin uzatılması yanısıra, 2013 yılı kesin hesaplarının görüşülüp onaylanması ve Bel-Paz Genel Kurulu'nun onayladığı 2013 kesin hesaplarının oylanması olacağı biliniyor.

Mustafa Şener konu ile ilgili yaptığı açıklamada, bugün gerçekleşecek olan toplantıyı 13 Haziran tarihinde İlçe Seçim Kurulu'na şikayet ettiklerini, ancak '5/76 sayılı Seçim ve Halk Oylaması Yasası'nın' çağdışı bir yasa olmasından dolayı ve insanların iyi niyetli olacağı düşünüldüğünden eksik bırakılması sonucu bugünkü koşullarda yetersiz olduğunu kaydetti.

Şener, müteahhitlerin süre uzatmasının ihalede varılan anlaşma süresince bitmemesi anlamına geldiğini belirterek, Başkan Sümer Aygın'ın müteahhitlere çıkar sağladığını kaydetti.

Şener “özelikle seçime kısa bir süre kala, müteahhitlere çıkar sağlamanın seçim yasağına girmese dahi, etik ve ahlak kuralları dışındadır. Başkan da etik kurallara uygun olarak davranmamaktadır.

Seçimi kaybedeceğini anlayan Girne Belediyesi Başkanı Sümer Aygın, niye bütçeleri seçimden önce onaylamaya çalışmaktadır?” diye sordu.

Sümer Aygın'ın gider ayak ve apar topar bütçeleri onaylayıp kendini aklamaya çalıştığını da kaydeden Şener, “biz başkan olduğumuzda, bunların hepsini denetleyeceğiz dedik ve Başkan Aygın bu denetlemeden çekindiği için, yaptığı usülsüzlüklerin ortaya çıkmasını engellemek için apar topar Meclis'te bu kararları geçirecek” ifadelerini kullandı.

MUSTAFA ŞENER: “ONAYLAYAN HERKES AYGIN'IN SUÇUNA ORTAK OLACAK”

Bugün saat 14:00'te gerçekleşecek olan Belediye Meclisi Toplantısı'na katılacak Meclis üyelerine de seslenen Şener, bu süreyi uzatmayı onaylayacak olan, belediyeyi zarar ziyana sokacak olan üyelerin de Aygın'ın suçuna ortak olacağını, geleceğin dürüst Belediye Meclis üyelerinin böyle bir toplantıya katılmaması gerektiğini ve seçim sonrasında seçilmiş belediye meclis üyeleri ve başkana bu toplantının bırakılması gerektiğini kaydetti.

Şener, konuşmasının sonunda, saat 14:00'te gerçekleşecek olan toplantıya, kendisinin, Belediye Meclis Üyesi Adayları'nın ve hukukçu arkadaşlarının da gözlemci olarak katılacağını ve duyarlı basın mensuplarını bugün gerçekleşecek olan toplantıya katılıp takip etmeleri için davet etti.

Şener sözlerine şöyle son verdi:

“Belediye Meclis toplantıları herkese açıktır ve katılım serbesttir. Tüm duyarlı basın mensuplarını toplantıya davet ediyorum.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.