1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BELEDİYELER BİRLİĞİ’NDEKİ TOPLANTI....
BELEDİYELER BİRLİĞİ’NDEKİ TOPLANTI....

BELEDİYELER BİRLİĞİ’NDEKİ TOPLANTI....

Belediyelerin, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek), Su Dairesi ve hükümetle ilgili sıkıntılarının giderilmesi gündemiyle bugün toplanan Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Genel Kurulu, oy birliğiyle bazı kararlar aldı.

A+A-

SORUNLARIN, HÜKÜMET ORTAKLARIYLA GÖRÜŞÜLÜP SONUÇLANDIRILMASINA KARAR VERİLDİ

Belediyelerin, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek), Su Dairesi ve hükümetle ilgili sıkıntılarının  giderilmesi gündemiyle  bugün   toplanan Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Genel Kurulu,  oy birliğiyle bazı kararlar aldı.

Toplantıda, sorunların çözümü için Başbakan, Başbakan Yardımcısı ve ilgili bakanlarla  görüşülüp sonuçlandırılması yönünde karar üretildi.

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar’ın yaptığı yazılı açıklamaya göre toplantıda alınan kararlar şu şekilde:

“Belediyeler Değişiklik Yasa Tasarısı’na ivedilik alınıp Meclis’te onaylanması.
Su Dairesi’ne ait olan ancak belediyeler tarafından işletilen su motorlarının elektrik borcu belediyelerin değildir . Bundan Su Dairesi sorumlu olduğu içindir ki, her ay belediyelerin devlet katkısından kesinti yapılıyor.

1 Ocak 2014’ten itibaren belediyeler  su motorlarının elektrik borcunu ödemeli. Ancak Su Dairesi’ne yapılan devlet katkısından kesinti durdurulmalı. Bunun için Su Dairesi her belediye ile nasıl çalışacağı konusunda sözleşme yapmalı.

Belediyelerin İçişleri Bakanlığı’nda bekleyen, Kıymet Tartı  ve Yer İşgal Harcı ile ilgili tüzüklerinin onaylanması.

Sokak lambaları konusundaki kararname tekrar gözden geçirilip belediyelerle varılacak mutabakattan sonra yasallaşmasının sağlanması.

Vakıflar İdaresi’nin, K.T. Belediyeler Birliğinin 1986 yılından beri kullandığı ve kendi bütçesi ile restore ettiği  binasına açtığı tahliye davasına savunma yapması.”

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.