1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BELEDİYELERİN HÜKÜMETLE VARDIĞI MUTABAKAT UYGULANIRSA SIKINTILAR AŞILACAKTIR”
“BELEDİYELERİN HÜKÜMETLE VARDIĞI MUTABAKAT UYGULANIRSA SIKINTILAR AŞILACAKTIR”

“BELEDİYELERİN HÜKÜMETLE VARDIĞI MUTABAKAT UYGULANIRSA SIKINTILAR AŞILACAKTIR”

Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediyesi Başkanı Mahmut Özçınar, belediyelerin, hükümetle vardıkları mutabakatın uygulanması durumunda sıkıntıların önemli ölçüde aşılacağını belirtti.

A+A-

Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediyesi Başkanı Mahmut Özçınar, belediyelerin, hükümetle vardıkları mutabakatın uygulanması durumunda sıkıntıların önemli ölçüde aşılacağını belirtti.

Özçınar, belediyelerin sorunlarına ilişkin yazılı açıklamasında, son günlerde belediyelerin özellikle olumsuz yönleri ve mali krizleriyle basında yer aldıklarını kaydetti.

Özçınar, ülke mali krizdeyse birçok sektörün de mali krizde olacağını, belediyelerin de mali krizde olmasının olağan bulunduğunu kaydederek, ancak münferit açıklamalarla bunun belediyeler arasında paylaşım kavgası olarak halka yansımasının kendilerini üzdüğünü vurguladı.

Özçınar şöyle dedi:

“Belediyelerin bu duruma gelmesinde esas olan büyük emeklerle hazırlanan Belediyeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın halen yasallaşmaması ve yerel gelirlerden gelecek olan %9.25’lik payın mutabakat sağlanmasına rağmen uygulanmamasıdır.
 
Belediyelerdeki mali krizin aşılması için bu yıl hükümetle yapılan görüşmeler ve varılan mutabakatın hükümet tarafından uygulanması durumunda  sıkıntılar önemli ölçüde aşılacaktır.

Bilindiği üzere Belediyelerin Gelirleri, Özkaynakları ve Yerel Gelirlerden gelen paydan oluşmaktadır.  %8.5 olan  devlet katkısı Mayıs 2013’te o dönemin hükümeti ile varılan mutabakatla %9.25 olarak anlaşma sağlanmıştır. Bunun üzerine ileride yasallaşması koşulu ile acil çözüm için 31 Mayıs 2013 Tarih ve K(II) 1435-2013 Bakanlar Kurulu Kararnamesi hazırlanmış ancak uygulaması gerçekleşmemiştir.

2014 yılına girerken belediyelerin özkaynak gelirlerinin iyileştirilmesi ve  çalışma düzenindeki anomalilerin giderilmesi için İçişleri Bakanlığı ile çalışarak hazırlanan Belediyeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı  8 aydan beri yasallaşması için beklemektedir.

K.T.Belediyeler Birliği olarak Sayın Başbakanımız, Sayın Başbakan Yardımcımız ve Sayın İçişleri Bakanımızla görüşerek sorunlarımız aktarılmıştır. İnanıyoruz ki Hükümet bizi anlamıştır ve 2014 Yılı Bütçesinin görüşüldüğü bu günlerde her ülkede olduğu gibi ülkemizde de çok önemli olan yerel yönetimlerimize gereken destek sağlanacaktır.

Halka en yakın hizmet birimi olan belediyelerimizin yıpratılmaması ve halkımıza en iyi hizmeti sunma konumuna getirilmeleri hepimizin görevidir kanaatindeyim.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.