1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BELEDİYENİN YAPTIĞI SİNEK İLAÇLAMASI ZARAR VERDİ...
BELEDİYENİN YAPTIĞI SİNEK İLAÇLAMASI ZARAR VERDİ...

BELEDİYENİN YAPTIĞI SİNEK İLAÇLAMASI ZARAR VERDİ...

Geçitkale Belediyesi'nin Sütlüce köyünde yaptığı sinek ilaçlaması Abdurrahman Korkmazer'in kovanlarına zarar verdi.

A+A-

Geçitkale Belediyesi’nin Sütlüce köyünde yaptığı sinek ilaçlaması Abdurrahman Korkmazer’in onlarca kovanındaki arıların ölmesine sebep oldu.

Günde iki kez araçlarla yapılan sinek ilaçlaması sonucu binlerce arı, kovanlarına dönemeden ölürken, Abdurrahman Korkmazer, belediyenin sadece arıların değil, insan hayatını da hiçe saydığını söyledi.

Abdurrahman Korkmazer, belediyenin araçlarla yaptığı sinek ilaçlaması nedeniyle yaklaşık 70 adet arı kovanındaki binlerce arının yok olduğunu belirtti.

Kullanılan kimyasalların sadece arılar değil, tüm canlılar ve insanları etkilediğini kaydeden Korkmazer, ülkede artan kanser vakalarının önüne geçilebilmesi için yetkililerin ilaçlamaları durdurması gerektiğini vurguladı.

Korkmazer, gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakabilmek için yapılanlara dur deme zamanının geldiğini ifade etti.

 

Türkseven: Biyolojik ve mekanik mücadeleye geçilmeli
Kıbrıs Türk Biyologlar, Doğayı Araştırma ve Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Türkseven, böcek ilaçlarının (insektisid) sadece bir böceğe değil, tüm böceklere etki ettiğini ve sinekler yanında, kelebekler, uğur böcekleri veya arıların da yok edildiğini vurguladı.

Kullanılan zehirlerin biyolojik çeşitlilik ve insan sağlığına son derece zararlı olduğunu söyleyen Türkseven, sinek mücadelesinde biran önce zehirli mücadelenin terk edilip biyolojik ve mekanik mücadeleye geçilmesi gerektiğini kaydetti.

Çavuş: Vatandaş ilaçlama istiyor
Geçitkale Belediyesi yetkilisi Hasan Çavuş, karasineklerle mücadele amacıyla Belediyeler Birliği’nden temin ettikleri Pynosect ilacını kullandıklarını söyledi.

Sabah saat 06:00 ile 09:00 arasında uçkun mücadelesi için ilaçlamanın araçlarla ve özellikle ağılların bulunduğu civarda yapıldığını kaydeden Çavuş, ilaçlamayı vatandaşların talep ettiğini belirtti.

Çavuş, “Sağlık Bakanlığı’ndan belediyeye yazı gönderildi. Kanser yapar denerek ilaçlama durduruldu. Vatandaşlardan çok şikayet geldi ‘diğer belediyeler atar, siz niye atmazsınız’ dediler” diye konuştu.

İlaç kullanımının yasaklanması halinde vatandaşı rahatlatacak çözümler bulunması gerektiğini ifade eden Çavuş, belediyelere dağıtılan sinek tuzaklarının işe yaramadığını söyledi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.