1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BELEDİYEYE DEVREDİLEN ALANDA TEMİZLİK ÇALIŞMASI
BELEDİYEYE DEVREDİLEN ALANDA TEMİZLİK ÇALIŞMASI

BELEDİYEYE DEVREDİLEN ALANDA TEMİZLİK ÇALIŞMASI

Geçen hafta imzalanan protokol sonrası, bölgede temizlik çalışmaları başladı;

A+A-

 

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Gazimağusa Belediyesi arasında Baykal'daki  orman arazisinin belediyeye devredilmesi konusunda geçen hafta imzalanan protokol sonrası, bölgede temizlik çalışmaları başladı.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek ile Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, söz konusu bölgede incelemelerde bulundu. 

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Dinçyürek, incelemeler sonrası yaptığı açıklamada Gazimağusalının aslında çok da farkında olmadığı atıl durumda olan bir alanı halkın kullanımına kazandırmak istediklerini söyledi.

Proje kapsamında bölgede; yürüyüş ve bisiklet parkuru, rekreasyon alanı, spor ve dinlenme alanı oluşturulacağını ifade eden Dinçyürek, alanda 100 yıllık ağaçların da bulunduğuna dikkat çekti.

Kısa sürede bölgenin Gazimağusa halkına kazandırılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Dinçyürek, işbirliği nedeniyle Gazimağusa Belediyesi’ne teşekkür etti.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de  Çevre ve Doğal Kaynaklar  Bakanlığı ile yaptıkları tüm çalışmalarda Bakan Dinçyürek'in kendilerine büyük destek verdiğini vurguladı.

Şehirde atıl durumda olan bütün bölgeleri kazanmanın temel amaçlarından biri olduğunu söyleyen Arter, bölgede yapılacak çalışmanın daha önce başlattıkları Çanakkale Şehitliği bölge düzenlemesi çalışması ile birleştirileceğini belirtti.

Halkın şehirde yeni bir kazanım elde edeceğini vurgulayan Arter, yapılan çalışmalar neticesinde atıl arazilerin de yangın riski oluşturmadığını ve kullanarak koruma mantığıyla hareket ettiklerini ifade etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.