1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. BELEDİYEYE, KAYMAKAM ENGELİ
BELEDİYEYE, KAYMAKAM ENGELİ

BELEDİYEYE, KAYMAKAM ENGELİ

Girne Belediyesi’nin, Karaoğlanoğlu’nda bulunan bir plajda gerçekleştirdiği temizlik çalışmalarına, Kaymakamlık tarafından polisli müdahale gerçekleştirildi.

A+A-

Girne Belediyesi ekiplerinin dün, sabah saatlerinde Karaoğlanoğlu’nda bulunan ‘Antis Taverna’ önündeki plajda yürüttüğü temizlik ve düzenleme çalışmalarına; Girne Kaymakamlığı polis ile müdahale etti. Dozer çalışmaları nedeni ile denizin bulanıklaşmasından dolayı halkın şikayetçi olmasının ardından müdahale gerçekleştiren Kaymakam Gürkan Kara’nın, aynı anda ve aynı plajda, özel bir otele ait dozerin, izinsiz bir şekilde çalışmasına göz yumması; Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın tarafından taraflılık ve hoş olmayan bir tavır olarak nitelendirildi.
 

“Halk plajı yapmak için çalışıyorduk”
Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, bölgede bulunan plajın temizlenip düzenlenmesi ile halkın ücretsiz bir şekilde faydalanabileceği bir plaj sağlamak amacında olduklarını belirtti. Çalışmalar sırasında Kaymakam Gürkan Kara’nın, hiçbir şekilde kendisi ile iletişimde bulunmadan; polis ile müdahale etmesinin yanlış bir hareket olduğuna değinen Aygın, Girne için çalışan iki önemli kurumun, istişare içerisinde olmasının daha faydalı işlerin ortaya çıkmasına yarayacağına olan inancını ortaya koydu.
 

“Otel’e ait dozere göz yumulması büyük yanlış”
Belediye’nin dozerine polis ile müdahale gerçekleştiren Gürkan Kara’nın, aynı anda ve aynı plajda, özel bir otele ait dozerin, izinsiz bir şekilde çalışma yapmasına göz yumduğunu ifade eden Aygın; özellikle bu konunun kabul edilemez bir hareket olduğuna dikkat çekti. Kendisine gerekçe olarak, otelin plajın kumlandırılması çalışması yürüttüğünün ifade edildiğini dile getiren Aygın, bu görevin bizzat Girne Belediyesi tarafından yapılması gerektiğini, plajın otelin değil, vatandaşların olduğunu ve bu nedenle de bu şekilde bir taraflılığın kesinlikle uygunsuz bir hareket olduğunu kaydetti.

YD

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.