1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 'BELGE' BAŞSAVCILIK GÜNDEMİNDE
'BELGE' BAŞSAVCILIK GÜNDEMİNDE

'BELGE' BAŞSAVCILIK GÜNDEMİNDE

Başsavcı Yardımcısı Muavini Mahmut Atakara, belge ile ilgili suç olabilecek ya da soruşturma gerekecek bir unsur olup olmadığı araştırılacak;

A+A-

Eski Ekonomi ve Enerji Bakanı, UBP Mağusa milletvekili Sunat Atun imzalı, “Türkmenköy’lü UBP’li kişilerin hademe istihdamına ilişkin’ belgeyi Başsavcılık ‘değerlendirmeye’ aldı.

Başsavcı Yardımcısı Muavini Mahmut Atakara, belge ile ilgili suç olabilecek yada soruşturma gerekecek bir unsur olup olmadığının araştırılacağını kaydederek, “Başsavcılık yetki ve görevlerini mevzuata uygun bir şekilde bugüne kadar yapmıştır ve yapmaya da devam edecektir” şeklinde konuştu.

Başsavcılığın basında çıkan olayları ‘takip ettiğini’ söyleyen Atakara, medyaya yansıyan olayların  ‘herhangi bir soruşturma gerektiği takdirde’  işlemlerin yapıldığını dile getirdi.

Ortaya çıkarılan belgeye yönelik CTP-BG ve TDP genel sekreterlerinden tepki yağdı.

CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, yayınlanan belgenin ‘devlet-parti bütünleşmesinin’ 
kanıtı olduğunu vurguladı.

Erk, dönemin Başbakanı İrsen Küçük ve şu anda UBP Mağusa milletvekili, dönemin Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’un yargılanması gerektiğini açıkladı.

TDP Genel Sekreteri Mehmet Harmancı ise ortaya çıkan belgeyi ‘UBP’nin özü’ olarak değerlendirerek, yasalarda ‘menfaat karşılığı oy almanın’ suç olduğuna dikkat çekti.

Konu ile ilgili UBP Genel Sekreteri ve Mağusa milletvekili Sunat Atun ve DP-UG Genel Sekreteri ve Lefkoşa milletvekili Hasan Taçoy’a ulaşılamadı.

YD

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.