1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BELGELER BULUNAMADI!
BELGELER BULUNAMADI!

BELGELER BULUNAMADI!

Eski kız arkadaşının bakıcılık yaptığı eve giderek,

A+A-

Eski kız arkadaşının bakıcılık yaptığı eve giderek, hileyle resmi belgelerini çalmakla suçlanan 49 yaşındaki Durusoy Zengin, teminatla serbest bırakıldı

Emine UYSAL

Lefkoşa’da eski kız arkadaşının bakıcılık yaptığı eve gidip, kadına götüreceği gerekçesiyle iki adet Türkmenistan pasaportunu, askerlik belgesini (Türkmenistan’da kadınlar da zorunlu askerlik yapıyor) ve okul diplomasını hile ile çaldığı gerekçesiyle tutuklanan 49 yaşındaki Durusoy Zengin, teminatla serbest bırakıldı.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Atilla Enver Etkin, tanık olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Ali Gencer’i dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Gencer, 10 Aralık 2016 tarihinde, Lefkoşa’da sakin Naciye Arnavutoğlu’na ait eve giden Durusoy Zengin’in, eski kız arkadaşı olan ve Arnavutoğlu’na bakıcılık yapan Zamira Guzyyeva’ya ait iki adet Türkmenistan pasaportunu, askerlik belgesini ve okul diplomasını, “Bakıcınız kaza geçirdi. Polis pasaportlarını istiyor” diyerek hile ile sirkat etmekle methaldar olduğunu anımsattı.

Polis memuru Ali Gencer, zanlının 9 Ocak’ta Girne’de tespit edildiğini söyleyerek, aranan emareler olduğuna vurgu yaptı.

Zanlının tahkikata etki etme olasılığı olmadığını belirten Gencer, mahkemenin uygun göreceği teminata bağlamasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlının yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, seyahat belgelerini polise teslim etmesi ve haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunması karşılığında tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.