1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BELGELER İNCELENİYOR
BELGELER İNCELENİYOR

BELGELER İNCELENİYOR

Belgeler inceleniyor

A+A-

KKTC Merkez Bankası’nın, vergi borcu nedeniyle bankadaki 5 milyon 300 bin Euro’sunu bloke ettiğini söyleyerek, 3 Rum vatandaşını kandırıp toplam 200 bin Euro paralarını aldığı ileri sürülen Georgios Tsouris teminatla serbest bırakıldı

POLİS ARAŞTIRMALARINI SÜRDÜRÜYOR… Borcu olan üç Rum vatandaşına, 5 milyon 300 bin Euro’su olduğunu ancak Merkez Bankası’nın parayı bloke ettiğini ve bu parayı kurtarmak için 35 bin Euro vergi yatırması gerektiğine dair sahte bir belge de düzenlediği belirlenen Tsouris aleyhine başlatılan tahkikat devam ederken, zanlı teminatla serbest kaldı.

Emine UYSAL

Son iki yıl içinde, bir bankanın Girne şubesinde, 5 milyon 300 bin Euro’su olduğunu ve miktar yüksek olduğundan dolayı Merkez Bankası’nın parayı bloke ettiğini ve bu parayı kurtarmak için 35 bin Euro vergi yatırması gerektiği ile ilgili olarak sahte bir belge düzenleyerek, üç kişiden sahtekârlıkla 200 bin Euro temin ettiği gerekçesiyle tutuklanan Alsancak’ta sakin 58 yaşındaki Georgios Tsouris, teminatla serbest bırakıldı.

“Sahte belge düzenleme”, “ Tedavüle sürme”, “Sahtekârlıkla para temini” suçlamasıyla tutuklanan zanlı Georgıos Tsourıs, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu’nun huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı yardımcısı Aysın Bilgin, polis memuru Burçin Korgan’ı tanık olarak dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Korgan, 2014 ile 2016 tarihleri arasında Alsancak’ta sakin 58 yaşındaki Georgıos Tsouris’ın, 7 Eylül 2014 tarihinde KKTC başlıklı bir kağıt üzerine bir bankanın Girne şubesinde, 5 milyon 300 bin Euro’su olduğunu ve Merkez Bankası’nın miktar yüksek olduğundan dolayı parayı bloke ettiği ve bu parayı kurtarmak için 35 bin Euro vergi yatırması gerektiği ile ilgili olarak sahte bir belge düzenlediğini anımsattı.

Polis memuru Burçin Korgan, zanlının, 2014 yılı içinde Güney Kıbrıs’ta sakin Michalakis Kyprianou’ya olan borcunu vermeyi taahhüt edip, 35 bin Euro parayı vergi masrafı ve 15 bin Euro’yu ise masraflar için sahtekârlıkla temin ettiğini belirtti.

Korgan, yine zanlının, 2014 yılı içinde Güney Kıbrıs’ta sakin Panayiotis Lingis’e olan borcunu vermeyi taahhüt edip, 100 bin Euro’yu sahtekârlıkla aldığını kaydetti.

Burçin Korgan, zanlının Karaoğlanoğlu’nda sakin Yiannos Ioannou’ya olan borcunu vermeyi taahhüt edip, 35 bin Euro parayı vergi masrafları ve 15 bin Euro’yu ise masraflar için sahtekârlıkla temin ettiğini belirtti.

Tahkikatın devam ettiğini, belgelerin incelendiğini ancak zanlının tahkikata etki edemeyeceğini söyleyen Korgan, zanlının mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlının yurtdışı çıkışını yasaklayarak, seyahat belgelerini polise teslim etmesi, haftada üç gün polise ispat-ı vücutta bulunması ve bir kefilin 70 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması karşılığında tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

KIBRIS

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.